Nyári rakott karfiol
Sajttal és sonkával
Nem szükséges darált húst tenned a rakott karfiolba, elkészítheted sonkával is, így nyáriasabb vacsorát tálalhatsz a családnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott karfiol nagy kedvenc, és ugyan az alapok általában egyeznek, de számos változatban elkészítheted. Nyáron adj hozzá zöldséget és sajtot, valamint sonkát, ha nem bírod hús nélkül.

A közepébe, ha úgy tetszik, tehetsz különböző zöldségeket is, például répát vagy zöldbabot, de ezt el is hagyhatod, ha nincs kedved bonyolítani a vacsorát.

Nyári rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg kemény sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • bors

A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. A sonkát és a petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt is, és körülbelül öt percig párold őket együtt.

A tejfölt és a krémsajtot keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és szórd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Reszeld rá a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük