Lédús, ropogós, nyári káposztasaláta: 20 perc munka sincs vele
A nyári, lédús káposztasaláta remek kísérője a sült, grillezett és rántott fogásoknak. Ennél egyszerűbben nem is készíthetnéd.
Bár édes, ropogós káposztasalátát vehetsz a boltban, most könnyedén elkészítheted otthon is. A legtöbb húsos ételhez illik, sárgarépával pedig még finomabb. Ha a káposzta friss és jó minőségű, biztos, hogy nem fogsz csalódni a végeredményben. Ha nem akarod, hogy köményre harapj, használj őröltet.
Nyári káposztasaláta
Hozzávalók
- 1 fej káposzta
- 3 dl víz
- 0.5 dl ecet
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál bors
- 2 teáskanál só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit szedd le, majd gyaluld le. Esetleg éles késsel is leszelheted jó vékonyra. A vöröshagymát pucold meg, vágd fel, és a lereszelt répával együtt tedd a káposztához. Hintsd meg sóval, forgasd össze, pihentesd 10 percig, majd nyomkodd ki a sós levet. Utána szórd hozzá a borsot. Az ecetet keverd össze a vízzel, a cukorral, az őrölt köménnyel, és főzd két percig. Várd meg, míg langyosra hűl. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert, és öntsd a káposztára.
Akár rögtön eheted is, de jót tesz neki, ha legalább egy órán át hűtöd. Zárható üvegben, hidegen egy-két hétig biztosan friss marad.
A káposztát akár egészséges, kalóriaszegény köretként is bevetheted. Fűszeresen isteni fogás!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció