Extragyors nutellás mikrós süti bögrében
Finomabb nem is kell
Olyan gyorsan elkészül, hogy akár az ebédszünetben megsütheted, csak vidd magaddal a hozzávalókat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt az új bögrés kedvenc! A könnyű és puha tésztában megbújik a kissé ragacsos mogyorókrém és a ropogós dió. Ha szereted, szórd meg mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tovább fokozhatod az élvezetet.

Nutellás mikrós süti

Hozzávalók 1 darabhoz:

  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 1/2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál nutella
  • 1 evőkanál dió
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Habverővel keverd össze a tejet, az olívaolajat és a cukrot. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, a zabpelyhet, az apróra vágott diót, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Amikor már homogén a massza, öntsd egy nagyobb, legalább félliteres bögrébe, és kanállal nyomkodd bele a nutellát is.

Tedd a mikróba a legmagasabb fokozatra, és két-három percig süsd. Mielőtt kiveszed, tűpróbával mindenképpen ellenőrizd, hogy átsült-e a belseje. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy egy kést, és ha nem marad rajta massza, akkor kiveheted. Ellenkező esetben még süsd egy rövid ideig. Majd hagy öt percig állni, és csak utána fordítsd ki a bögréből. Ha nem megy magától, használj hozzá kést.

Ezt is szeretjük