A régimódi nokedli bevált receptje: ezekre figyelj a tészta készítésekor
A nokedli köretként, és tojással, esetleg sajttal, szalonnával főételként is tökéletes választás.

Nokedlit készíteni egyáltalán nem nagy ördöngösség, csak egyszer kell ráérezni, és érdemes követni néhány praktikát. Lehetőleg gyorsan állítsd össze a tésztát, ne legyen se lágy, se kemény. Egyszerre ne rakj túl sok nokedlit a vízbe, részletekben főzd ki. A tésztát ne pihentesd szaggatás előtt.
Nokedli
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 4 dl víz
- 2 db tojás
- só
- zsír vagy olaj
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojást, a sót és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapj. Dolgozd össze fakanállal, fontos, hogy ne kavard túl sokáig, csak éppen addig, amíg összeáll.
Egy nagyobb lábosban forralj négy-öt liter vizet, dobj hozzá három teáskanál sót, és amikor már forr, szaggasd bele a tésztát. Ez történhet galuskaszaggatóval, vagy éles késsel akár fel is vagdoshatod,és a deszkáról tolhatod a vízbe, de ez inkább haladóknak ajánlott. Takaréklángon főzd, közben néha keverd meg a galuskákat, hogy ne ragadjanak össze. Amikor feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki a kész nokedliket. Dobd felolvasztott zsírra vagy olajra, és süsd át, de ha köretként kínálod, nem szükséges.
A szaftos húsokhoz, így a paprikás csirkéhez is tökéletes választás a nokedli.