Az eredeti négysajtos penne receptje
Sok szósszal az igazi
A négy jellegzetes, egymástól teljesen eltérő ízvilágú sajt együtt isteni finom szószt képez.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tulajdonképpen bármilyen négy, különböző ízű sajtból készíthetsz négysajt-mártást, arra figyelj, hogy akkor lesz a legjobb, ha egymástól eltérő ízű sajtokat használsz, illetve legyen a mixtúrában enyhe, lágy ízű darab is, különben élvezhetetlen lesz.

Egy kis tejszínnel is feldobhatod, akkor kicsit szószosabb lesz az egész, ha pedig bátor vagy, akkor egy kis rokfort sajtot is belecsempészhetsz.

Négysajtos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 5 dkg vaj
  • 2,2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 bögre reszelt mozzarella
  • fél bögre reszelt trappista sajt
  • fél bögre reszelt cheddar sajt
  • fél bögre reszelt parmezán
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát főzd fogkeményre, lobogó, enyhén sós vízben. A sajtokat keverd össze egy tálban. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba, keverd hozzá a vajat, és várd meg, amíg elolvad.

Öntsd a tésztához a tejet, a sajtok harmadát, majd verd fel a tojásokat, és azt is add a keverékhez. Sózd, borsozd az egészet, add hozzájuk a szerecsendiót, majd egy kivajazott, tűzálló edényben egyengesd el, és szórd rá a maradék sajtot egyenletesen. Ha mindez megvan, told be a sütőbe, és várd meg, amíg szépen megolvad a sajt.

Tészták egyenesen Olaszországból

A csizma lakosai igazán tudják, mi kell egy isteni tésztához, lesd el jól bevált trükkjeiket!

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ezt is szeretjük