Négysajtos muffin ropogós tetővel: a zsemle sose lesz ilyen finom
A négyféle sajt csodálatossá teszi ezt a sós süteményt. Eheted zsemle vagy kifli helyett, de ha leves mellé választod, akkor komplett ebédnek fog megfelelni kettő együtt.
Négysajtos muffin recept
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg gouda sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg mozzarella
- 4 evőkanál tejföl
- 1,5 dl tej
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, szeleteld fel, és kevés olajon pirítsd meg. Keverd össze a tejet a tejföllel, két evőkanál olajjal és a tojással. Forgasd hozzá a sütőporral és pirított hagymával vegyített lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre. Végül add hozzá a négyféle reszelt sajtot, de mindegyikből hagyj egy keveset, hogy legyen mivel megszórni majd a muffinokat.
A sütőformát béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig, majd szórd meg a sajttal a muffinokat, és told vissza a sütőbe, hogy ropogós legyen a tetejük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept