Zamatos, narancsos sütőtöklekvár - Ezt főzd be télen!
Egyre kevesebb a kamrádban a nyáron eltett finomság? Pótold a készletet narancsos sütőtöklekvárral!

Zamatos, narancsos sütőtöklekvár - Ezt főzd be télen!
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tél vége felé a sütőtök nagy segítségedre lehet, hogy a megcsappant vitaminraktáradat felturbózd, hisz egyebek mellett sok A-, B12- és D-vitamint tartalmaz. Rengeteg finomságot készíthetsz belőle, még lekvárt is, naranccsal és a tél kedvenc fűszereivel felturbózva. A tök édes ízét a savanykás narancs jól ellensúlyozza. Próbáld ki palacsintához, piskótához vagy akár puha kekszre kenve.

Narancsos sütőtöklekvár

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett narancs
  • 60 dkg sütőtök
  • 40 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 db citrom
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag dzsemfix
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot pucold meg, filézd ki, azaz a fehér rész mellett a gerezdek hártyáját is távolítsd el éles késsel. A tököt feldarabolva tedd egy tepsire, süsd meg 180 fokon körülbelül 35 perc alatt. Ha kihűl, húzd le a héját, és villával vagy botmixerrel pürésítsd. Tedd egy zománcos lábosba, öntsd hozzá a vizet, keverd hozzá a feldarabolt narancsot, a cukrot, a citromlevet, a vaníliás cukrot, a többi fűszert, a dzsemfixet, és főzd forrástól számítva három-öt percig. Fontos, hogy folyamatosan kavargasd, mert a massza könnyen leég.


Szedd a lekvárt csírátlanított, felforrósított üvegekbe. Zárd le, és állítsd fejre öt percre. Ha nem akarod rövid idő alatt megenni, akkor csomagold plédek közé, és hagyd a száraz dunsztban kihűlni. Felbontás után mindenképp tárold a hűtőben.

Ezt is szeretjük