Egészben sült, narancsos, rozmaringos csirke: így lesz omlós, és fényes, ropogós a bőre
A narancs és a rozmaring együtt hihetetlenül jó, a sima sült csirkét is feldobhatod velük.

Egészben sült, narancsos, rozmaringos csirke: így lesz omlós, és fényes, ropogós a bőre
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancsos-rozmaringos csirke akár ünnepi ebéd is lehet. Ha odafigyelsz egy-két dologra, az egészben sütött hús sem fog kiszáradni. Ha sütés előtt pácolod, közben pedig locsolod, igazán omlós és ízletes lesz. Fontos az is, hogy felvágás előtt pihentesd a csirkét legalább 10 percig. 

Narancsos, rozmaringos csirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 3 ág rozmaring
  • 2 db narancs
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Szórj rá borsot, sózd be jó alaposan, óvatosan a bőre alá is nyúlj be. A narancsot karikázd fel, vagy vágd kisebb darabokra, és tegyél belőle a rozmaringgal együtt a csirke belsejébe. Pihentesd fél-egy órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.


Ezt követően rakd a csirkét zsírral kikent tepsibe, locsold meg kevés vízzel, szórd mellé a maradék narancsot és a feldarabolt hagymát! Mehet mellé a megmaradt rozmaring is. Tedd 170 fokos sütőbe, és fóliázd le. Az egész csirkét kilónként körülbelül 40 percig süsd. Közben forgasd és locsold, hogy a hús egyformán puhuljon. Amikor a csirke puha, és könnyen belehatol a hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

 

Ha szereted a csirkét, a fokhagymás változatot se hagyd ki! Külön combokat is süthetsz, de akár egészben is betolhatod a húst a sütőbe. 

Ezt is szeretjük