Egészben sült, narancsos, rozmaringos csirke: így lesz omlós, és fényes, ropogós a bőre
A narancs és a rozmaring együtt hihetetlenül jó, a sima sült csirkét is feldobhatod velük.

Egészben sült, narancsos, rozmaringos csirke: így lesz omlós, és fényes, ropogós a bőre
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

Nem számít, ha teljesen ősz, a hosszú haj 50 felett is nőies: 4 biztos tipp, hogy igazán feldobja a megjelenést »

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancsos-rozmaringos csirke akár ünnepi ebéd is lehet. Ha odafigyelsz egy-két dologra, az egészben sütött hús sem fog kiszáradni. Ha sütés előtt pácolod, közben pedig locsolod, igazán omlós és ízletes lesz. Fontos az is, hogy felvágás előtt pihentesd a csirkét legalább 10 percig. 

Narancsos, rozmaringos csirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 3 ág rozmaring
  • 2 db narancs
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Szórj rá borsot, sózd be jó alaposan, óvatosan a bőre alá is nyúlj be. A narancsot karikázd fel, vagy vágd kisebb darabokra, és tegyél belőle a rozmaringgal együtt a csirke belsejébe. Pihentesd fél-egy órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.


Ezt követően rakd a csirkét zsírral kikent tepsibe, locsold meg kevés vízzel, szórd mellé a maradék narancsot és a feldarabolt hagymát! Mehet mellé a megmaradt rozmaring is. Tedd 170 fokos sütőbe, és fóliázd le. Az egész csirkét kilónként körülbelül 40 percig süsd. Közben forgasd és locsold, hogy a hús egyformán puhuljon. Amikor a csirke puha, és könnyen belehatol a hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

 

Ha szereted a csirkét, a fokhagymás változatot se hagyd ki! Külön combokat is süthetsz, de akár egészben is betolhatod a húst a sütőbe. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük