Egészben sült, narancsos, rozmaringos csirke: így lesz omlós, és fényes, ropogós a bőre

A narancs és a rozmaring együtt hihetetlenül jó, a sima sült csirkét is feldobhatod velük.

Egészben sült, narancsos, rozmaringos csirke: így lesz omlós, és fényes, ropogós a bőre
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancsos-rozmaringos csirke akár ünnepi ebéd is lehet. Ha odafigyelsz egy-két dologra, az egészben sütött hús sem fog kiszáradni. Ha sütés előtt pácolod, közben pedig locsolod, igazán omlós és ízletes lesz. Fontos az is, hogy felvágás előtt pihentesd a csirkét legalább 10 percig. 

Narancsos, rozmaringos csirke

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 3 ág rozmaring
  • 2 db narancs
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Szórj rá borsot, sózd be jó alaposan, óvatosan a bőre alá is nyúlj be. A narancsot karikázd fel, vagy vágd kisebb darabokra, és tegyél belőle a rozmaringgal együtt a csirke belsejébe. Pihentesd fél-egy órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.


Ezt követően rakd a csirkét zsírral kikent tepsibe, locsold meg kevés vízzel, szórd mellé a maradék narancsot és a feldarabolt hagymát! Mehet mellé a megmaradt rozmaring is. Tedd 170 fokos sütőbe, és fóliázd le. Az egész csirkét kilónként körülbelül 40 percig süsd. Közben forgasd és locsold, hogy a hús egyformán puhuljon. Amikor a csirke puha, és könnyen belehatol a hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

 

Ha szereted a csirkét, a fokhagymás változatot se hagyd ki! Külön combokat is süthetsz, de akár egészben is betolhatod a húst a sütőbe. 

Ezt is szeretjük