Pillekönnyű narancsos piskótatekercs
Bevált trükkök a feltekeréshez
A puha narancsos piskótatekercset a különösen finom, lágy krém emeli átlagon felülivé.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eddig nem sikerült tökéletesre a piskótatekercsed? Többé ez sem lehet mumus! Mivel a tésztájának rugalmasabbnak kell lennie, mint a hagyományos piskótának, más arányokkal készül. Néhány trükkel a feltekerést is tökéletesítheted. A narancsos piskótatekercs csokimázzal még finomabb.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 14 dkg cukor
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 vaníliarúd
  • 1 narancs
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral jól dolgozd össze gépi habverővel. A fehérjét verd egy csipet sóval kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszához. Elegyítsd a lisztet a keményítővel, a sütőporral, majd átszitálva dolgozd a tojásos keverékbe. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és egyengesd el.

Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd világosbarnára. Arra ügyelj, hogy ne száradjon ki a tészta, különben könnyen törik. Ha kész, azonnal vedd ki a piskótát a sütőből, és fordítsd egy nedves konyharuhára. A papírt óvatosan húzd le róla, és határozott mozdulatokkal, a konyharuhával együtt szorosan tekerd fel. Ügyelj arra, hogy a hajtás kerüljön alulra. Ha sokat vársz, a tészta hidegen megtörik. Töltelék nélkül hagyd kihűlni. A piskótát sütőpapírral is feltekerheted, de akkor ügyelj arra, hogy jó minőségű legyen.

A krémhez a mascarponét keverd habosra a cukorral, a vanília kikapart magjával, a narancs reszelt héjával és levével. Forgasd hozzá a habfixálóval keményre vert tejszínt. Ha a piskóta kihűl, óvatosan tekerd le, kend meg a krémmel, és ismét szépen csavard fel.

Blog.hu ajánló