Pillekönnyű narancsos piskótatekercs
Bevált trükkök a feltekeréshez
A puha narancsos piskótatekercset a különösen finom, lágy krém emeli átlagon felülivé.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eddig nem sikerült tökéletesre a piskótatekercsed? Többé ez sem lehet mumus! Mivel a tésztájának rugalmasabbnak kell lennie, mint a hagyományos piskótának, más arányokkal készül. Néhány trükkel a feltekerést is tökéletesítheted. A narancsos piskótatekercs csokimázzal még finomabb.

Narancsos piskótatekercs

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 14 dkg cukor
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 vaníliarúd
  • 1 narancs
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral jól dolgozd össze gépi habverővel. A fehérjét verd egy csipet sóval kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszához. Elegyítsd a lisztet a keményítővel, a sütőporral, majd átszitálva dolgozd a tojásos keverékbe. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és egyengesd el.

Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd világosbarnára. Arra ügyelj, hogy ne száradjon ki a tészta, különben könnyen törik. Ha kész, azonnal vedd ki a piskótát a sütőből, és fordítsd egy nedves konyharuhára. A papírt óvatosan húzd le róla, és határozott mozdulatokkal, a konyharuhával együtt szorosan tekerd fel. Ügyelj arra, hogy a hajtás kerüljön alulra. Ha sokat vársz, a tészta hidegen megtörik. Töltelék nélkül hagyd kihűlni. A piskótát sütőpapírral is feltekerheted, de akkor ügyelj arra, hogy jó minőségű legyen.

A krémhez a mascarponét keverd habosra a cukorral, a vanília kikapart magjával, a narancs reszelt héjával és levével. Forgasd hozzá a habfixálóval keményre vert tejszínt. Ha a piskóta kihűl, óvatosan tekerd le, kend meg a krémmel, és ismét szépen csavard fel.

Ezt is szeretjük