5 hatékony narancsbőr elleni recept
A bikiniszezon nem kell, hogy egyenlő legyen a szorongással. Mozgással és a megfelelő ételek fogyasztásával megszabadulhatsz a narancsbőrtől.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cellulitisz kialakulásában a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás a legnagyobb bűnös.

Viszont a jó hír az, hogy lehet ellene tenni. Csak a narancsbőr megjelenéséért felelős dolgokon kell változtatni, és máris büszkén, kendő nélkül lépkedhetsz a strandon.

Az alábbi receptek egészségesek, segítik a szervezetedet a méregtelenítésben.

Lencsesaláta

Hozzávalók:

  • 100 g koktélparadicsom
  • 300 g lencse
  • 1 citrom leve
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 75 g magozott, zöld olajbogyó
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 100 g parmezán
  • bors

A koktélparadicsomokat előmelegített sütőben süsd 130 fokon 40 percig. Tedd fel a lencsét főni annyi vízben, amennyi elfedi. Ízesítsd a citromlével, a babérlevéllel és a fokhagymával. Forrás után még 40 perc kell ahhoz, hogy a lencse kész legyen. Csepegtesd le, és add hozzá a paradicsomot, az apróra vágott hagymát, az olajbogyót, a petrezselymet és az olajat. Sózd, borsozd, és reszeld rá a parmezánt.

Sült csirke színes salátával

Hozzávalók:

  • 25 g főtt cékla
  • fél avokádó
  • fél mangó
  • 50 g csirke
  • citromlé
  • fél doboz natúr joghurt
  • olívaolaj

A csirkét vágd vékony szeletekre, és kevés olívaolajon süsd meg. A céklát, a mangót, az avokádót szeleteld fel, és keverd össze őket. Kevés citromlével locsold meg őket, majd öntsd rájuk a joghurtot.

Kapros bableves

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • 400 g zöldbab
  • 1 csomag kapor
  • 4 evőkanál olívaolaj

Az apróra vágott hagymát kevés olajon párolt üvegesre, majd add hozzá a szintén felaprított fokhagymát. Öntsd hozzá a levesalapot és a babot, és főzd együtt, amíg meg nem puhul a bab. Mikor már majdnem jó, add hozzá a kaprot, amit előtte felaprítottál.

Zöldséges tonhal

Hozzávalók:

  • 75 g tonhalkonzerv
  • 200 g brokkoli
  • 50 g cukorborsó
  • 1 újhagyma
  • kevés snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • olívaolaj
  • bors

A felvágott zöldségeket gyorsan főzd meg - az újhagymát nem muszáj, azt a végén felszeletelve nyersen is hozzáadhatod. A lereszelt fokhagymát keverd össze a felaprított snidlinggel, a szójaszósszal, a balzsamecettel és a fűszerekkel, majd öntsd a zöldségekre. Keverd hozzájuk a tonhalat. Lehetőleg olyan konzervet használj, amit tengeri sóban raktak el.

Kefires gombasaláta

Hozzávalók:

  • 250 g gomba
  • 1 piros chili
  • 1 alma
  • 8-10 levél jégsaláta
  • snidling
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kefir
  • 2 evőkanál narancslé
  • olívaolaj
  • bors

A felvágott gombát kevés olajon süsd meg, ízesítsd a fokhagymával, a chilivel, a snidlinggel és a petrezselyemmel. A salátaleveleket tépkedd össze, és keverd össze a felszeletelt almával. Ehhez keverd hozzá a meleg gombát. Készíts öntetet a tejfölből és narancsléből, sózd, majd borsozd. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst ehetsz hozzá.

Ezt is szeretjük