Így készül a Napóleon süti
Az eredeti recept
A Napóleon süti igazi óriás krémes, nagyon vékony, omlós lapokkal, pompás töltelékkel, franciás könnyedséggel.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a fantasztikus édesség ugyanúgy meghódította Európát, mint névadója. Bár a rettegett hadvezér előtt is ismerték, és sok helyen készítették, igazán híres az elmúlt száz évben lett. Napóleon sütinek az oroszok keresztelték el. Ha nincs időd vagy kedved a leveles tészta készítéséhez, vásárolj mirelitet. 

Hozzávalók 20 szelethez:

Tészta

  • 65 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 15 cl víz
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • csipet só

Krém

  • 20 dkg vaj
  • 7 tojássárgája
  • 6 csésze tej
  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy csészében keverd össze a hideg vizet és az ecetet.  A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, készíts mélyedést a közepébe, és öntsd bele a vizes elegyet. Add hozzá a tojást és a hideg, kockára vágott vajat. A masszát jól gyúrd össze. Ha a tészta sima, homogén, formálj belőle cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A pihentetést követően oszd a masszát annyi részre, ahány lapot sütni szeretnél. Az eredeti recept 16-ot ír, de elég a 8-12 réteg is. Lisztezett felületen nyújts 2 milliméteres lapokat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben egyenként süsd őket aranybarnára 200 fokon, körülbelül hét-hét perc alatt.

A krémhez négy csésze tejet tégy fel forrni. A maradék tejben keverd el a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Öntsd a melegedő tejhez, és addig kevergesd, amíg a krém besűrűsödik. Ha langyosra hűl, add hozzá a vajat is.

Végül állítsd össze a sütit. Ehhez egy-két lapot morzsolj egészen kis darabokra. Erre a célra a kevésbé szépek tökéletesen megfelelnek. Kezdd rétegezni, azaz minden lapot kenj meg vastagon. A tetejére is krém, arra pedig egyenletesen elosztva a tortamorzsa kerül. Legalább egy éjszakán át pihentesd a sütit hideg helyen, majd porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük