Így készül a Nanaimo süti - Nem véletlenül ez a kanadaiak kedvence
A háromrétegű Nanaimo sütibe jócskán kerül csoki, vanília és kókusz is.

Így készül a Nanaimo süti - Nem véletlenül ez a kanadaiak kedvence
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli édesség a kanadai Nanaimo városáról kapta a nevét. Ott az 1950-es évek óta népszerű, mára pedig meghódította az egész világot. Több változata ismert, de ez a vaníliás a legfinomabb. Forró vízbe mártott késsel, hidegen szeleteld fel, mert könnyen törik.

Hozzávalók 16 szelethez:

Alaphoz

  • 30 dkg keksz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg dió
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 0.5 dl tejszín
  • 4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat állandóan kevergetve olvaszd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval, majd ha a massza homogén, húzd le a tűzről. Rakd hozzá a villával felvert tojást, és kis lángon folyton kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Add hozzá a kis darabokra tördelt kekszet és diót, a kókuszt, majd jól dolgozd össze. Ha a massza összeáll, nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.


A krémhez keverd habosra a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a pudingport és a tejszínt, majd dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha sűrű, de még könnyen kenhető. Egyengesd a vaníliás krémet a kekszes rétegre. Végül a tetejére a csokit olvaszd össze a vajjal vízgőz felett. Ha kicsit hűl, öntsd a vaníliás krémre, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára.

Blog.hu ajánló