Omlós mustáros tarja: serpenyőben sül, és finom szaftos lesz
Ne bonyolítsd túl a főzést! A pác adja meg a serpenyős tarja csodás ízét. Lehetőleg magos mustárral készítsd, és pihentesd egy éjszakán át!

mutaros-tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem akarsz hosszú órákat ínyenc főfogás készítésével bajlódni, vesd be a serpenyős tarját! A húst érdemes előző este beleforgatni a mustáros pácba, hogy jól átjárják az ízek. Ha elővetted már a grillt, azon is megsütheted. A salátától a sült krumpliig bármilyen köret illik hozzá. 

Mustáros tarja receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 6 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál magos mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál snidling
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tarját öblítsd le, és vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre. A széleit vagdosd be, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben. A szeleteket sózd be ízlés szerint. A mustárt keverd össze borssal, olajjal, snidlinggel, zúzott fokhagymával, és a hús mindkét oldalát kend be a páccal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egész éjszakán át a fűszeres keverékben pihenteted.
Sütés előtt a serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a szeleteket, és oldalanként süsd nyolc-nyolc percig. A végén a maradék pácot is a húsra csorgathatod. 
A fűszeres tarja ropogós krumplis bundában is fenséges.

Ezt is szeretjük