Omlós mustáros tarja: serpenyőben sül, és finom szaftos lesz
Ne bonyolítsd túl a főzést! A pác adja meg a serpenyős tarja csodás ízét. Lehetőleg magos mustárral készítsd, és pihentesd egy éjszakán át!
Ha nem akarsz hosszú órákat ínyenc főfogás készítésével bajlódni, vesd be a serpenyős tarját! A húst érdemes előző este beleforgatni a mustáros pácba, hogy jól átjárják az ízek. Ha elővetted már a grillt, azon is megsütheted. A salátától a sült krumpliig bármilyen köret illik hozzá.
Mustáros tarja receptje
Hozzávalók
- 50 dkg sertéstarja
- 6 evőkanál olaj
- 5 evőkanál magos mustár
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál snidling
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tarját öblítsd le, és vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre. A széleit vagdosd be, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben. A szeleteket sózd be ízlés szerint. A mustárt keverd össze borssal, olajjal, snidlinggel, zúzott fokhagymával, és a hús mindkét oldalát kend be a páccal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egész éjszakán át a fűszeres keverékben pihenteted.
Sütés előtt a serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a szeleteket, és oldalanként süsd nyolc-nyolc percig. A végén a maradék pácot is a húsra csorgathatod.
A fűszeres tarja ropogós krumplis bundában is fenséges.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept