Kívül ropogós, belül omlós mustáros sült oldalas: a hús lejön a csontról
A mustáros sült oldalassal tényleg jóllakik a család. Ha szereted a kicsit zsírosabb húst, ennél jobbat nem is készíthetnél.

mustaros-oldalas-recept
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

5 konyhai alapanyag, amiből bőrszépítő jégkockát készíthetsz: eltüntetik a pattanás után maradt foltokat »

Őszen is vagányak és dögösek: bátran vállalják szürke tincseiket Hollywood nagyasszonyai »

Telt idomú bloggerek mutatják meg, hogy a nőies megjelenés nincs mérethez kötve: ugyanazokat az összeállításokat viselik, mint a vékony lányok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazán jó sült oldalas alapja a kiváló minőségű hús. A pácon is sok múlik, nemcsak ízesebb lesz tőle az oldalas, de puhábbá, omlósabbá is válik. Ha egészben sütöd, várd meg, míg kicsit hűl, akkor nagyon szépen tudod majd szeletelni. Nehogy kidobd a maradék zsírt, kenyérre is tökéletes! 

Mustáros sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 dl sör
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast hagyhatod egyben, de vághatod nagyobb darabokra is. Mosd meg, és törölgesd szárazra. A mustárt keverd össze a zúzott fokhagymával, a ketchuppal, az olajjal, ízlés szerinti sóval, borssal, majd kend a húsra. Takard le, és pihentesd legalább két órán át a hűtőben.
 

Pácolás után rakd az oldalast zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Fedd le alufóliával, és 200 fokos sütőben süsd körülbelül egy-másfél órán át. Közben forgasd meg, és locsolgasd sörrel. Pár percig pirítsd még fólia nélkül. 
Az édes-ragacsos oldalas is fenséges, a juharsziruptól és a chilitől lesz isteni.

Ezt is szeretjük