Kívül ropogós, belül omlós mustáros sült oldalas: a hús lejön a csontról

A mustáros sült oldalassal tényleg jóllakik a család. Ha szereted a kicsit zsírosabb húst, ennél jobbat nem is készíthetnél.

Mustáros sült oldalas recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazán jó sült oldalas alapja a kiváló minőségű hús. A pácon is sok múlik, nemcsak ízesebb lesz tőle az oldalas, de puhábbá, omlósabbá is válik. Ha egészben sütöd, várd meg, míg kicsit hűl, akkor nagyon szépen tudod majd szeletelni. Nehogy kidobd a maradék zsírt, kenyérre is tökéletes! 

Mustáros sült oldalas

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 dl sör
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast hagyhatod egyben, de vághatod nagyobb darabokra is. Mosd meg, és törölgesd szárazra. A mustárt keverd össze a zúzott fokhagymával, a ketchuppal, az olajjal, ízlés szerinti sóval, borssal, majd kend a húsra. Takard le, és pihentesd legalább két órán át a hűtőben.
 

Pácolás után rakd az oldalast zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Fedd le alufóliával, és 200 fokos sütőben süsd körülbelül egy-másfél órán át. Közben forgasd meg, és locsolgasd sörrel. Pár percig pirítsd még fólia nélkül. 
Az édes-ragacsos oldalas is fenséges, a juharsziruptól és a chilitől lesz isteni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük