Kívül ropogós, belül omlós mustáros sült oldalas: a hús lejön a csontról

A mustáros sült oldalassal tényleg jóllakik a család. Ha szereted a kicsit zsírosabb húst, ennél jobbat nem is készíthetnél.

mustaros-oldalas-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazán jó sült oldalas alapja a kiváló minőségű hús. A pácon is sok múlik, nemcsak ízesebb lesz tőle az oldalas, de puhábbá, omlósabbá is válik. Ha egészben sütöd, várd meg, míg kicsit hűl, akkor nagyon szépen tudod majd szeletelni. Nehogy kidobd a maradék zsírt, kenyérre is tökéletes! 

Mustáros sült oldalas

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 dl sör
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast hagyhatod egyben, de vághatod nagyobb darabokra is. Mosd meg, és törölgesd szárazra. A mustárt keverd össze a zúzott fokhagymával, a ketchuppal, az olajjal, ízlés szerinti sóval, borssal, majd kend a húsra. Takard le, és pihentesd legalább két órán át a hűtőben.
 

Pácolás után rakd az oldalast zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Fedd le alufóliával, és 200 fokos sütőben süsd körülbelül egy-másfél órán át. Közben forgasd meg, és locsolgasd sörrel. Pár percig pirítsd még fólia nélkül. 
Az édes-ragacsos oldalas is fenséges, a juharsziruptól és a chilitől lesz isteni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük