Puha, szaftos csirkemell mustáros-sajtos pácban - Fenséges fogás
Hogy ne legyen túl száraz a csirkemell, sütés előtt forgasd meg mustáros-sajtos szószban.

mustaros-sajtos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mustáros-sajtos csirkemellnek mindig sikere van. A pikáns főételt pillanatok alatt összedobod, és hamar meg is sül. Így akkor is bevetheted, ha rohansz, vagy éppen a főzőcskézés helyett inkább pihenni szeretnél. 

Akkor is ízletes lesz a hús, ha nincs időd pácolni. Tetszés szerinti körettel kínálhatod. Ha belefér a tepsibe, rakj a csirke mellé krumplit. 

Mustáros-sajtos-csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 filézett csirkemell
  • 25 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • bors

Elkészítés ideje: 45 perc, pácolás: 1 óra

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt sajttal, a borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Forgasd bele a húst, és lefedve rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól átjárják.

Pácolás után tedd át a csirkemelleket egy zsiradékkal kikent tepsibe. A húsok közé rakj karikákra vágott citromot, és pakolhatsz még bele fokhagymát vagy zöldfűszereket. Süsd meg 170 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sajtos szósz pedig aranybarna, vedd ki a sütőből.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük