Mustáros, kakukkfüves csirkeszárnyak: grillen és sütőben is megsütheted

A házi mustáros pác és a friss kakukkfű csodás ízt ad a ropogósra sült csirkeszárnyaknak.

Mustáros, kakukkfüves csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkeszárnyat a változatosan elkészítheted, hisz sokféle pác illik hozzá. Családi és baráti összejöveteleken, kerti partikon mindig nagy sikert arathatsz vele. A házi mustáros, kakukkfüves változattal sem foghatsz mellé. Arra ügyelj, hogy sütés előtt legyen időd a pácban pihentetni a húst. Amennyiben kéznél van a grill, azon süsd! Friss, ropogós salátával és klasszikus köretekkel is tálalhatod. 

Mustáros, kakukkfüves csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 8 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál barna cukor
  • bors
Recept idők

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el. A páchoz keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a barna cukrot, a mustárt, a sót és a borsot, majd kend be vele jó alaposan a szárnyakat. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akár nyolc órán keresztül is hagyhatod a pácban. 
Rendezd a szárnyakat zsiradékkal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben süsd 190 fokon 20 percig, majd forgasd meg a szárnyakat, és a másik oldalukat is süsd 20-25 percig. A végén rakd a húsra a kakukkfüvet. Grillrácson is sütheted a szárnyat addig, amíg minden oldala aranybarna kérget nem kap.

Ropogósra sült csirkeszárnyak citromborsos olívaolajba forgatva – Gyors megoldás hétköznapokra

A szárny az egyik legfinomabb része a csirkének, érdemes minél változatosabb pácokkal elkészíteni.

Elolvasom
Ezt is szeretjük