Mustáros pácban, ropogósra sült grillcsirke: ezt tedd, hogy ne száradjon ki a hús
Az egészben sült grillcsirkét mindenki szereti, ez a mustáros pác pedig isteni.
Az egészben sült grillcsirke mindig remek választás. Kívül ropogós, belül omlós lesz, és nem szárad ki, ha pácolod, sütés közben pedig locsolgatod. A mézes-mustáros páccal nem foghatsz mellé. Nincs vele sok munka, csak néha nézz rá. Pakolhatsz mellé a tepsibe krumplit is. A pecsenyelét ne öntsd ki, kenyérrel mártogasd ki.
Mustáros grillcsirke
Hozzávalók
- 1 db grillcsirke
- 4 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 mokkáskanál bors
- só
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. A mézet keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal. Sózd be jól a csirkét, majd dörzsöld be a húst a mustáros keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson fűszer. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át.
Rakd át a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alá vizet, és fóliázd le. Süsd 160 fokon aranybarnára körülbelül másfél-két óra alatt. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Ha szükséges, a végén pirítsd meg 180 fokon. Mielőtt felszeleteled, pihentesd legalább 10-15 percig.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció