Mustáros pácban, ropogósra sült grillcsirke: ezt tedd, hogy ne száradjon ki a hús
Az egészben sült grillcsirkét mindenki szereti, ez a mustáros pác pedig isteni.
Az egészben sült grillcsirke mindig remek választás. Kívül ropogós, belül omlós lesz, és nem szárad ki, ha pácolod, sütés közben pedig locsolgatod. A mézes-mustáros páccal nem foghatsz mellé. Nincs vele sok munka, csak néha nézz rá. Pakolhatsz mellé a tepsibe krumplit is. A pecsenyelét ne öntsd ki, kenyérrel mártogasd ki.
Mustáros grillcsirke
Hozzávalók
- 1 db grillcsirke
- 4 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 mokkáskanál bors
- só
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. A mézet keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal. Sózd be jól a csirkét, majd dörzsöld be a húst a mustáros keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson fűszer. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át.
Rakd át a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alá vizet, és fóliázd le. Süsd 160 fokon aranybarnára körülbelül másfél-két óra alatt. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Ha szükséges, a végén pirítsd meg 180 fokon. Mielőtt felszeleteled, pihentesd legalább 10-15 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció