Mustáros pácban, ropogósra sült grillcsirke: ezt tedd, hogy ne száradjon ki a hús

Az egészben sült grillcsirkét mindenki szereti, ez a mustáros pác pedig isteni.

Mustáros grillcsirke recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült grillcsirke mindig remek választás. Kívül ropogós, belül omlós lesz, és nem szárad ki, ha pácolod, sütés közben pedig locsolgatod. A mézes-mustáros páccal nem foghatsz mellé. Nincs vele sok munka, csak néha nézz rá. Pakolhatsz mellé a tepsibe krumplit is. A pecsenyelét ne öntsd ki, kenyérrel mártogasd ki. 

Mustáros grillcsirke

Hozzávalók

  • 1 db grillcsirke
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. A mézet keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal. Sózd be jól a csirkét, majd dörzsöld be a húst a mustáros keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson fűszer. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át.

Rakd át a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alá vizet, és fóliázd le. Süsd 160 fokon aranybarnára körülbelül másfél-két óra alatt. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Ha szükséges, a végén pirítsd meg 180 fokon. Mielőtt felszeleteled, pihentesd legalább 10-15 percig.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük