Mustáros pácban, ropogósra sült grillcsirke: ezt tedd, hogy ne száradjon ki a hús
Az egészben sült grillcsirkét mindenki szereti, ez a mustáros pác pedig isteni.

mustaros-grillcsirke
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült grillcsirke mindig remek választás. Kívül ropogós, belül omlós lesz, és nem szárad ki, ha pácolod, sütés közben pedig locsolgatod. A mézes-mustáros páccal nem foghatsz mellé. Nincs vele sok munka, csak néha nézz rá. Pakolhatsz mellé a tepsibe krumplit is. A pecsenyelét ne öntsd ki, kenyérrel mártogasd ki. 

Mustáros grillcsirke

Hozzávalók:

  • 1 db grillcsirke
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. A mézet keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal. Sózd be jól a csirkét, majd dörzsöld be a húst a mustáros keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson fűszer. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át.

Rakd át a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alá vizet, és fóliázd le. Süsd 160 fokon aranybarnára körülbelül másfél-két óra alatt. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Ha szükséges, a végén pirítsd meg 180 fokon. Mielőtt felszeleteled, pihentesd legalább 10-15 percig.

Ezt is szeretjük