Mustáros pácban, ropogósra sült grillcsirke: ezt tedd, hogy ne száradjon ki a hús
Az egészben sült grillcsirkét mindenki szereti, ez a mustáros pác pedig isteni.

mustaros-grillcsirke
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

Gúnyolódni ment a divathétre, stílusikon lett belőle: imádták a fotósok »

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült grillcsirke mindig remek választás. Kívül ropogós, belül omlós lesz, és nem szárad ki, ha pácolod, sütés közben pedig locsolgatod. A mézes-mustáros páccal nem foghatsz mellé. Nincs vele sok munka, csak néha nézz rá. Pakolhatsz mellé a tepsibe krumplit is. A pecsenyelét ne öntsd ki, kenyérrel mártogasd ki. 

Mustáros grillcsirke

Hozzávalók:

  • 1 db grillcsirke
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. A mézet keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal. Sózd be jól a csirkét, majd dörzsöld be a húst a mustáros keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson fűszer. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át.

Rakd át a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alá vizet, és fóliázd le. Süsd 160 fokon aranybarnára körülbelül másfél-két óra alatt. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Ha szükséges, a végén pirítsd meg 180 fokon. Mielőtt felszeleteled, pihentesd legalább 10-15 percig.

Ezt is szeretjük