Mustáros grill pulykaszárnyak - Ennyi ideig süsd, hogy tökéletes legyen
Fantasztikus ízkombináció, ropogósra sült, pikáns hús: a mustáros grill pulykaszárnyak a kerti partik új kedvencei.
![Mustáros grill pulykaszárnyak](https://kep.index.hu/1/0/1792/17928/179287/17928766_4e2c4bbfa166aee7fc041bfa6974d594_wm.jpg)
Miért főznél a meleg konyhában, ha a kertben a barátokkal sokkal kellemesebb környezetben is elkészítheted a főfogást? A grillezett mustáros pulykaszárny nem a hagyományos grillétel, mégis remek választás. A siker egyik kulcsa a pácolás. Kínálj hozzá köretként grillezett zöldségeket vagy friss salátát, esetleg krumplit bármilyen formában.
Mustáros grill pulykaszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db pulykaszárny
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
A pulykaszárnyat mosd meg, törölgesd szárazra, sózd be. Keverd össze az olajat, a mustárt, a mézet, a zúzott fokhagymát, a borsot, és rakj hozzá chilit ízlés szerint, majd dörzsöld be vele a húst. Takard le, tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, de akár előző este is bepácolhatod, hogy az ízek minél jobban átjárják a csirkeszárnyakat.
Készítsd elő a grillt, ha forró, rakd rá a húst, és szép lassan süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Közben többször forgasd meg, és kenegesd meg a szósszal. Sütőben is sütheted, akkor használd a grillfunkciót.
Még több recept