Mustáros grill pulykaszárnyak - Ennyi ideig süsd, hogy tökéletes legyen
Fantasztikus ízkombináció, ropogósra sült, pikáns hús: a mustáros grill pulykaszárnyak a kerti partik új kedvencei.
Miért főznél a meleg konyhában, ha a kertben a barátokkal sokkal kellemesebb környezetben is elkészítheted a főfogást? A grillezett mustáros pulykaszárny nem a hagyományos grillétel, mégis remek választás. A siker egyik kulcsa a pácolás. Kínálj hozzá köretként grillezett zöldségeket vagy friss salátát, esetleg krumplit bármilyen formában.
Mustáros grill pulykaszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db pulykaszárny
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
A pulykaszárnyat mosd meg, törölgesd szárazra, sózd be. Keverd össze az olajat, a mustárt, a mézet, a zúzott fokhagymát, a borsot, és rakj hozzá chilit ízlés szerint, majd dörzsöld be vele a húst. Takard le, tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, de akár előző este is bepácolhatod, hogy az ízek minél jobban átjárják a csirkeszárnyakat.
Készítsd elő a grillt, ha forró, rakd rá a húst, és szép lassan süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Közben többször forgasd meg, és kenegesd meg a szósszal. Sütőben is sütheted, akkor használd a grillfunkciót.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció