Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok: a szósztól lesz nagyon finom
A szaftos, krémes csirkecombok szerelmeseinek szinte kötelező ezt a mustáros-fokhagymás mártásban sült finomságot is kipróbálniuk.

mustaros fokhagymas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A comb a csirke talán legfinomabb része: kellően omlósra, szaftosra süthető, és számtalan különböző módon elkészíthető. Nagyon jól megy hozzá, és még gazdagabbá teszi a tejföl és a mustár, ráadásul alig van vele munka: csak bekened a szósszal, a többit pedig rábízod a sütőre. Elkészítés előtt a befűszerezett csirkecombokat érdemes egy órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek átjárják a húst.

Mustáros-fokhagymás csirkecomb receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg tejföl
  • 8 db csirkealsócomb
  • 8 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sült csirke fűszersó
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal és a fűszersóval, majd pihentesd hűtőben egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tejfölt keverd össze a mustárral, az olívaolajjal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A vajat vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon. Ha a pácolási idő lejárt, a combokat emeld át egy tűzálló tálba. Kend meg vajjal, a bőrük alá is tegyél egy-egy darabot, öntsd a tetejükre a tejfölös mártást, és alufóliával lefedve süsd körülbelül egy órát. A végén pár percre vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak.
Tálald ropogós sós-ecetes újkrumplival.

Ezt is szeretjük