Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok: a szósztól lesz nagyon finom
A szaftos, krémes csirkecombok szerelmeseinek szinte kötelező ezt a mustáros-fokhagymás mártásban sült finomságot is kipróbálniuk.
A comb a csirke talán legfinomabb része: kellően omlósra, szaftosra süthető, és számtalan különböző módon elkészíthető. Nagyon jól megy hozzá, és még gazdagabbá teszi a tejföl és a mustár, ráadásul alig van vele munka: csak bekened a szósszal, a többit pedig rábízod a sütőre. Elkészítés előtt a befűszerezett csirkecombokat érdemes egy órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek átjárják a húst.
Mustáros-fokhagymás csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 35 dkg tejföl
- 8 db csirkealsócomb
- 8 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sült csirke fűszersó
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal és a fűszersóval, majd pihentesd hűtőben egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tejfölt keverd össze a mustárral, az olívaolajjal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A vajat vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon. Ha a pácolási idő lejárt, a combokat emeld át egy tűzálló tálba. Kend meg vajjal, a bőrük alá is tegyél egy-egy darabot, öntsd a tetejükre a tejfölös mártást, és alufóliával lefedve süsd körülbelül egy órát. A végén pár percre vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak.
Tálald ropogós sós-ecetes újkrumplival.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció