Fűszeres, mustáros csirkemáj sütőben vagy grillen: így még puhább lesz
Ha a csirkemájat mustáros pácban pihenteted, szinte szétolvad a szádban.

Fűszeres, mustáros csirkemáj sütőben vagy grillen: így még puhább lesz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A máj egészséges, különösen vérszegényeknek, B-vitamin-hiányban szenvedőknek ajánlott a gyakori fogyasztása. Rengeteg módon elkészítheted, mustáros pácban fantasztikus lesz. A májat ne sózd meg előre, csak a tányéron. A legkényelmesebb, ha sütőben vagy grillen sütöd meg. Krumplival, rizzsel, salátával is kitűnő. 

Mustáros csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg, darabold fel. Az olajat keverd el a borssal, a mustárral, a majoránnával, és kend be vele a belsőséget. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.

Pihentetés után egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsírral, majd rakd bele a kisebb darabokra vagy karikákra vágott hagymát, a májat, tégy hozzá babérlevelet, és locsold meg a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. A máj akkor jó, ha nyomásra nem enged rózsaszín levet.
A belsőséget nyársra is húzhatod, és grillen is megsütheted pár perc alatt. Ekkor feltétlenül tűzdelj hozzá bacont.

Ezt is szeretjük