Fűszeres, mustáros csirkemáj sütőben vagy grillen: így még puhább lesz
Ha a csirkemájat mustáros pácban pihenteted, szinte szétolvad a szádban.

Fűszeres, mustáros csirkemáj sütőben vagy grillen: így még puhább lesz
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A máj egészséges, különösen vérszegényeknek, B-vitamin-hiányban szenvedőknek ajánlott a gyakori fogyasztása. Rengeteg módon elkészítheted, mustáros pácban fantasztikus lesz. A májat ne sózd meg előre, csak a tányéron. A legkényelmesebb, ha sütőben vagy grillen sütöd meg. Krumplival, rizzsel, salátával is kitűnő. 

Mustáros csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg, darabold fel. Az olajat keverd el a borssal, a mustárral, a majoránnával, és kend be vele a belsőséget. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.

Pihentetés után egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsírral, majd rakd bele a kisebb darabokra vagy karikákra vágott hagymát, a májat, tégy hozzá babérlevelet, és locsold meg a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. A máj akkor jó, ha nyomásra nem enged rózsaszín levet.
A belsőséget nyársra is húzhatod, és grillen is megsütheted pár perc alatt. Ekkor feltétlenül tűzdelj hozzá bacont.

Ezt is szeretjük