Fűszeres, mustáros csirkemáj sütőben vagy grillen: így még puhább lesz
Ha a csirkemájat mustáros pácban pihenteted, szinte szétolvad a szádban.
A máj egészséges, különösen vérszegényeknek, B-vitamin-hiányban szenvedőknek ajánlott a gyakori fogyasztása. Rengeteg módon elkészítheted, mustáros pácban fantasztikus lesz. A májat ne sózd meg előre, csak a tányéron. A legkényelmesebb, ha sütőben vagy grillen sütöd meg. Krumplival, rizzsel, salátával is kitűnő.
Mustáros csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál majoranna
- bors
- só
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg, darabold fel. Az olajat keverd el a borssal, a mustárral, a majoránnával, és kend be vele a belsőséget. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.
Pihentetés után egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsírral, majd rakd bele a kisebb darabokra vagy karikákra vágott hagymát, a májat, tégy hozzá babérlevelet, és locsold meg a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. A máj akkor jó, ha nyomásra nem enged rózsaszín levet.
A belsőséget nyársra is húzhatod, és grillen is megsütheted pár perc alatt. Ekkor feltétlenül tűzdelj hozzá bacont.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció