Villámgyorsan készülő epres muffin: ezt készítsd, ha túl sok gyümölcsöt vettél a piacon

Az epres muffin tésztája sűrű, ragacsos, a belesütött gyümölcs pedig ellenállhatatlanul szaftossá is teszi.

Muffin eperrel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akkor is érdemes epres muffint készíteni, ha a hűtődben lévő gyümölcs már néhány napos, és kezd kicsit megszottyadni. A muffin alaptésztája pillanatok alatt elkészül, mivel az alapanyagokat csak össze kell keverni. Az itt megadott mennyiségek egy tepsire való muffinhoz elegendőek, ezért ha nagyobb mennyiséget sütnél, nyugodtan duplázd az adagot.

Muffin eperrel

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg eper
  • 12.5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat kockázd fel, és keverd habosra a kétféle cukorral. Add hozzá a tojásokat, ezekkel is keverd jól el. A lisztet vegyítsd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Az epret mosd meg, a szárát vágd ki, a gyümölcsöt darabold fel, és forgasd a masszához.

 

Vegyél elő egy muffintepsit. A mélyedéseit kend ki vajjal, vagy béleld ki papírral. Oszd el bennük a tésztát, és 200 fokon nagyjából 15 perc alatt süsd a muffinokat készre.

Gondoltad volna, hogy az édes eperrel akár egy kiadós salátát is feldobhatsz?

Frissítő tabulésaláta grillszezonra: paradicsom helyett eperrel készül

Az eper bizony nemcsak lekvárként vagy desszertekben isteni, hanem sós salátákban is megállja a helyét.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük