Mennyei mozzarellás sült csirkecomb: a tejszínes szósznak nincs párja

Ennek a sült csirkecombnak a lelke a sűrű sajtszósz, amelybe többek között mozzarella is kerül.

Mozzarellás sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínes húsok nem véletlenül számítanak akkora kedvencnek, hiszen könnyen elkészíthető, nagyon finom fogások. Még finomabb lesz a sült csirkecomb akkor, ha a hozzá kínált tejszínes mártásba mozzarellát és egyéb sajtféléket is olvasztasz. Hasonlóképpen készíthetsz csirkemellet vagy sertést is.

Mozzarellás, tejszínes sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

A csirkecombhoz:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors

A sajtszószhoz:

  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a borssal, kend meg vele a csirkecombokat, és pihentesd egy-két órát a hűtőben. A pácolási idő végén forró, száraz serpenyőben pirítsd körbe, és pakold egy tepsibe.

A sajtokat reszeld egy tálba. Öntsd fel a tejszínnel, sózd és borsozd meg, szórd meg szerecsendióval, és öntsd a tepsiben várakozó húsra. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben egy óra alatt süsd készre. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.

 

Szaftos marokkói citromos csirke: illatos fűszerekkel készül

Mint azt már a fogás neve is jelzi, ez egy különleges fűszerekkel készült étel, amivel Marokkóban számos helyen találkozhatsz. Most azonban elhozzuk a receptet az otthonodba, hogy te is el tudd készíteni.

Elolvasom

Kép: James de Wall / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük