Mennyei mozzarellás sült csirkecomb: a tejszínes szósznak nincs párja
Ennek a sült csirkecombnak a lelke a sűrű sajtszósz, amelybe többek között mozzarella is kerül.
A tejszínes húsok nem véletlenül számítanak akkora kedvencnek, hiszen könnyen elkészíthető, nagyon finom fogások. Még finomabb lesz a sült csirkecomb akkor, ha a hozzá kínált tejszínes mártásba mozzarellát és egyéb sajtféléket is olvasztasz. Hasonlóképpen készíthetsz csirkemellet vagy sertést is.
Mozzarellás, tejszínes sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
A csirkecombhoz:
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
A sajtszószhoz:
- 15 dkg mozzarella
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a borssal, kend meg vele a csirkecombokat, és pihentesd egy-két órát a hűtőben. A pácolási idő végén forró, száraz serpenyőben pirítsd körbe, és pakold egy tepsibe.
A sajtokat reszeld egy tálba. Öntsd fel a tejszínnel, sózd és borsozd meg, szórd meg szerecsendióval, és öntsd a tepsiben várakozó húsra. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben egy óra alatt süsd készre. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
Szaftos marokkói citromos csirke: illatos fűszerekkel készül
Mint azt már a fogás neve is jelzi, ez egy különleges fűszerekkel készült étel, amivel Marokkóban számos helyen találkozhatsz. Most azonban elhozzuk a receptet az otthonodba, hogy te is el tudd készíteni.
ElolvasomKép: James de Wall / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- curry
- csirkecomb
Omlósra sült csirkecomb indiai ízesítéssel: kókusztejszín az alapja
- padlizsán
- lasagne
Zöldséges lasagne gazdag töltelékkel: húsmentes receptet mutatunk
- parmezán
- sós sütemény