Ropogósra sült, fokhagymás csirkecomb: omlós és enyhén csípős
A sült csirkecomb fokhagymás pácban érlelve pikáns, finom fogás.
Ha szereted a fokhagymát, ezt az enyhén csípős, fűszeres csirkecombot neked találták ki. Mielőtt beteszed a sütőbe, tartsd egy-két órát fűszeres pácban. Egy kevés Cayenne-bors ad neki visszafogottan csípős ízt.
Fokhagymás sült csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 6 csirkealsócomb
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Az olívaolajba reszeld bele a vöröshagymát, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, szórd meg kakukkfűvel és Cayenne-borssal, és ebben a pácban forgasd meg a combokat. Lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, helyezd a csirkecombokat szorosan egymás mellé egy tepsibe, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy bő órára, hogy omlósra süljenek. Az utolsó tizenöt percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús bőre is megpirulhasson.
A fokhagyma nemcsak fűszerként, hanem akár egy étel fő alkotóelemeként is megállja a helyét: a krutonnal tálalt selymes fokhagymakrémleves jól átmelegít a hűvösebb napokon.
- fokhagyma
- cayenne bors
- csirkecomb
- húsételek
- kakukkfű
- sült csirkecomb
- fokhagymás csirkecomb
- csípős csirkecomb
- Recept
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció