Mozzarellával és paradicsommal sült padlizsánkarikák: hamisítatlan, kalóriaszegény nyári finomság
A mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák könnyű és ínycsiklandó nyári falatok.

Leginkább apró pizzára emlékeztetnek a mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák. A könnyű nyári finomság a fűszeres paradicsomszósztól és a tetejére olvadt sok sajttól annyira ellenállhatatlan.
Mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák
Hozzávalók
- 40 dkg mozzarella
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 2 padlizsán
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt alaposan mosd meg, és vágd karikákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, enyhén kend meg olívaolajjal, fektesd rá a padlizsánkarikákat, és sózd be őket. A sűrített paradicsomot keverd össze a bazsalikommal, a fokhagymaporral, az oregánóval, a kakukkfűvel, a borssal és pár csepp olívaolajjal. Kend meg vele a padlizsánt. A mozzarellát, ha szükséges, reszeld le, de felkarikázott darabokat is használhatsz. Oszd el a padlizsánok tetején, és told 180 fokos sütőbe nagyjából negyed órára, amíg a sajt szépen megolvad a tetején.
A szaftos görög muszakának is padlizsán az alapja, mellé pedig jó sok darált hús kerül.
Isteni görög rakott padlizsán rengeteg darált hússal: a muszaka nagyon laktató
Kicsit macerásabb, mint a rakott krumpli, de nagyon megéri muszakát készíteni, amely egy ebéd erejéig Görögországba repít.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció