Mozzarellával és paradicsommal sült padlizsánkarikák: hamisítatlan, kalóriaszegény nyári finomság
A mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák könnyű és ínycsiklandó nyári falatok.

mozzarellas-paradicsomos padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Leginkább apró pizzára emlékeztetnek a mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák. A könnyű nyári finomság a fűszeres paradicsomszósztól és a tetejére olvadt sok sajttól annyira ellenállhatatlan.

Mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák

Hozzávalók

  • 40 dkg mozzarella
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 2 padlizsán
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mosd meg, és vágd karikákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, enyhén kend meg olívaolajjal, fektesd rá a padlizsánkarikákat, és sózd be őket. A sűrített paradicsomot keverd össze a bazsalikommal, a fokhagymaporral, az oregánóval, a kakukkfűvel, a borssal és pár csepp olívaolajjal. Kend meg vele a padlizsánt. A mozzarellát, ha szükséges, reszeld le, de felkarikázott darabokat is használhatsz. Oszd el a padlizsánok tetején, és told 180 fokos sütőbe nagyjából negyed órára, amíg a sajt szépen megolvad a tetején.

A szaftos görög muszakának is padlizsán az alapja, mellé pedig jó sok darált hús kerül.

Ezt is szeretjük