Fűszeres húsgolyók mozzarellával töltve: ez az egy hozzávaló csodát tesz vele
Ez lesz az új családi kedvenc! A húsgolyó tele van üde fűszerekkel, a közepébe rejtett mozzarella pedig extrává teszi.

Fűszeres húsgolyók mozzarellával töltve: ez az egy hozzávaló csodát tesz vele
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Így még finomabb a gyorsan elkészíthető, fűszeres, kívül ropogós húsgolyó! Könnyebb, levegősebb lesz a massza, ha szódabikarbónát is dobsz hozzá. Ha pedig diétásabban ennéd, cseréld a sertéshúst csirkére. A mozzarellás húsgolyókat kínálhatod krumplival vagy tésztával, sőt, paradicsommártással is leöntheted.

Mozzarellás húsgolyók

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál szárított oregánó
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a darált húst, add hozzá a tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, préselt fokhagymával, aprított vöröshagymával, oregánóval, és dobd hozzá a szódabikarbónát. Alaposan dolgozd össze a masszát. Ha nem áll össze, rakj hozzá egy-két evőkanál vizet. Ha túl lazának találod, szórj hozzá kevés zsemlemorzsát. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra.
 

Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat, és nyomj a közepükbe egy darabka sajtot. Kevés olajban süsd a húsgolyókat szép barnára, majd szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Ha diétásabban ennéd, rendezd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük