Fűszeres húsgolyók mozzarellával töltve: ez az egy hozzávaló csodát tesz vele
Ez lesz az új családi kedvenc! A húsgolyó tele van üde fűszerekkel, a közepébe rejtett mozzarella pedig extrává teszi.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
Így még finomabb a gyorsan elkészíthető, fűszeres, kívül ropogós húsgolyó! Könnyebb, levegősebb lesz a massza, ha szódabikarbónát is dobsz hozzá. Ha pedig diétásabban ennéd, cseréld a sertéshúst csirkére. A mozzarellás húsgolyókat kínálhatod krumplival vagy tésztával, sőt, paradicsommártással is leöntheted.
Mozzarellás húsgolyók
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg mozzarella sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál szárított oregánó
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- olaj
Elkészítés:
Rakd egy tálba a darált húst, add hozzá a tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, préselt fokhagymával, aprított vöröshagymával, oregánóval, és dobd hozzá a szódabikarbónát. Alaposan dolgozd össze a masszát. Ha nem áll össze, rakj hozzá egy-két evőkanál vizet. Ha túl lazának találod, szórj hozzá kevés zsemlemorzsát. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra.
Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat, és nyomj a közepükbe egy darabka sajtot. Kevés olajban süsd a húsgolyókat szép barnára, majd szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Ha diétásabban ennéd, rendezd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg.
Képek: Getty Images.

Még több recept