Fűszeres húsgolyók mozzarellával töltve: ez az egy hozzávaló csodát tesz vele
Ez lesz az új családi kedvenc! A húsgolyó tele van üde fűszerekkel, a közepébe rejtett mozzarella pedig extrává teszi.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Így még finomabb a gyorsan elkészíthető, fűszeres, kívül ropogós húsgolyó! Könnyebb, levegősebb lesz a massza, ha szódabikarbónát is dobsz hozzá. Ha pedig diétásabban ennéd, cseréld a sertéshúst csirkére. A mozzarellás húsgolyókat kínálhatod krumplival vagy tésztával, sőt, paradicsommártással is leöntheted.
Mozzarellás húsgolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg mozzarella sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál szárított oregánó
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- olaj
Elkészítés:
Rakd egy tálba a darált húst, add hozzá a tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, préselt fokhagymával, aprított vöröshagymával, oregánóval, és dobd hozzá a szódabikarbónát. Alaposan dolgozd össze a masszát. Ha nem áll össze, rakj hozzá egy-két evőkanál vizet. Ha túl lazának találod, szórj hozzá kevés zsemlemorzsát. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra.
Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat, és nyomj a közepükbe egy darabka sajtot. Kevés olajban süsd a húsgolyókat szép barnára, majd szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Ha diétásabban ennéd, rendezd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg.
Képek: Getty Images.

Még több recept