Csábító Mozart-golyó otthon készítve - Pont olyan, mint az eredeti

Rajongsz a híres, marcipános Mozart-golyóért? Mindössze négy hozzávalóból elkészítheted.

Csábító Mozart-golyó otthon készítve - Pont olyan, mint az eredeti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A népszerű Mozart-golyót 1890-ben alkotta meg Paul Fürst salzburgi cukrászmester. Azóta a világ szinte minden részén kapható. Ha túl drágának találod a boltit, készítsd el ezt az egyszerű házi változatot sokkal olcsóbban! Ízléses celofánpapírba csomagolva ajándéknak is tökéletes.

Mozart-golyó recept

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 20 dkg marcipán
  • 15 dkg étcsoki
  • 15 dkg mogyorónugát
  • 3 dkg nyers pisztácia
Recept idők

Elkészítés:

A pisztáciát vágd fel nagyon apróra, vagy daráld le. A marcipánmasszát enyhén porcukrozott felületen nyújtsd ki, majd gyors mozdulatokkal gyúrd bele a pisztáciát, és formálj belőle gombócokat. A mogyorónugátot darabold fel kisebb négyzetekre, csomagold be velük a pisztáciás marcipánt, és ezt is gyúrd golyóvá.

Tedd egy tűzálló tálba a darabokra vágott étcsokit, és vízgőz felett olvaszd fel. Szúrj a marcipános gombócokba egy nyalóka- vagy hurkapálcát, és forgasd meg mindegyiket a csokiban. Ha akarsz, a tetejére még szórhatsz pisztáciareszeléket. Szurkáld a kész golyókat sütőpapírral borított hungarocellbe, és várd meg, amíg megszilárdulnak. Utána húzd ki a pálcákat, és már eheted is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük