Csábító Mozart-golyó otthon készítve - Pont olyan, mint az eredeti
Rajongsz a híres, marcipános Mozart-golyóért? Mindössze négy hozzávalóból elkészítheted.
A népszerű Mozart-golyót 1890-ben alkotta meg Paul Fürst salzburgi cukrászmester. Azóta a világ szinte minden részén kapható. Ha túl drágának találod a boltit, készítsd el ezt az egyszerű házi változatot sokkal olcsóbban! Ízléses celofánpapírba csomagolva ajándéknak is tökéletes.

Mozart-golyó recept
Hozzávalók 18 darabhoz
- 20 dkg marcipán
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg mogyorónugát
- 3 dkg nyers pisztácia
Elkészítés:
A pisztáciát vágd fel nagyon apróra, vagy daráld le. A marcipánmasszát enyhén porcukrozott felületen nyújtsd ki, majd gyors mozdulatokkal gyúrd bele a pisztáciát, és formálj belőle gombócokat. A mogyorónugátot darabold fel kisebb négyzetekre, csomagold be velük a pisztáciás marcipánt, és ezt is gyúrd golyóvá.
Tedd egy tűzálló tálba a darabokra vágott étcsokit, és vízgőz felett olvaszd fel. Szúrj a marcipános gombócokba egy nyalóka- vagy hurkapálcát, és forgasd meg mindegyiket a csokiban. Ha akarsz, a tetejére még szórhatsz pisztáciareszeléket. Szurkáld a kész golyókat sütőpapírral borított hungarocellbe, és várd meg, amíg megszilárdulnak. Utána húzd ki a pálcákat, és már eheted is.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció