Könnyen készíthető, omlós morzsatorta
A morzsasüti végtelenül egyszerű, és nagyobb formában, tortaként is meg lehet sütni.
Morzsatortát bármilyen gyümölccsel készíthetsz, nem kockáztatsz semmit, hiszen mindegyikkel isteni finom.
Variálhatod a végtelenségig, próbáld ki pirított gyümölccsel vagy karamellizált cukorral is!
Morzsatorta
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj - 5 dkg a morzsához
- 20 dkg cukor - 3 dkg a morzsához
- 23 dkg liszt - 3 dkg a morzsához
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék dió
- 15-20 dkg gyümölcs, ízlés szerint
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A vajnak, a cukornak és a lisztnek azon részét, amelyek nem a morzsához kellenek, dolgozd össze kézzel, vagy még jobb, ha robotgéppel, és egy 20 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd ennek az alján egyengesd el. A morzsához való hozzávalókat dolgozd össze a vaníliás cukorral.
A gyümölcsöt egyenletesen oszlasd el a tésztán, majd szórd meg az egészet morzsával. Még ilyenkor is megcukrozhatod, ha a választásod valamilyen savanyúbb gyümölcsre esett, vagy csak egyszerűen édesszájú vagy.
Ha mindennel megvagy, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd a tortád készre 20-25 perc alatt.
A képet a wikipedia oldaláról szedtük.
Még több pofonegyszerű sütemény
Vedd elő kedvenc bögréd, és készíts a segítségével finomabbnál finomabb sütiket!
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- palacsinta
Bögrés palacsintarecept

- szilva
- liszt