Mogyorós-csokis piskóta
Ha unod a sima piskótát, dobd fel egy kis kakaóval és mogyoróval. A sütemény önmagában is nagyon finom, nem kell mellé krém.
A piskótát nemcsak töltelékkel dobhatod fel, hanem már magát a tésztát is ízesítheted. A legkézenfekvőbb természetesen a kakaópor, de ezt még fokozhatod mogyoróval is.


Ez a sütemény már önmagában is nagyon tömény, így nem kell hozzá krém, az íze viszont magában is mennyei.
Mogyorós-csokis piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg mogyoró
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 8 tojás
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A tojásfehérjét keverd habosra a cukorral, majd vízgőz fölött olvassz fel 10 dkg csokit, és add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport.
A tojásfehérjébe óvatosan forgasd bele a lisztet, a tojások sárgáját, a csokit, végül pedig a mogyorót. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül.
A megmaradt csokit olvaszd meg, a banánt törd össze egy villával és keverd a csokihoz, majd a masszával locsold meg a süti tetejét.
OLVASD EL EZT IS!

- édességek
- csokoládés süti
Brownie extra sok csokival

- alma
- muffin
Almás-bogyós bögrés muffin

- piskóta
- édességek