Puha mogyorókrémes piskótatekercs
Így nem törik el a tészta
Igazán megérdemled, hogy ezzel a mogyorókémes piskótatekerccsel kényeztesd magad!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a mogyorókrémes piskótatekercsnek az elkészítésében a tészta feltekerése az egyetlen, ami nehézséget okozhat. Néhány trükkel azonban ezt is könnyedén meg tudod oldani. Ha marad krém, a tészta tetejére is kenhetsz belőle.

Hozzávalók 15 szelethez:

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • fél zacskó sütőpor

Töltelékhez

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mogyorókrém
Recept idők

Elkészítés:

Készíts a hagyományos módon piskótatekercset. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon keményre. Akkor jó, ha már megáll a habverőn, majd fokozatosan add hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást, végül pedig lassan, óvatosan a sütőporos lisztet. Ekkor már csak fakanállal keverd. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe. Arra ügyelj, hogy 5-6 centinél ne legyen vastagabb a tészta, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.

Ha a piskótát túlsütöd, kiszárad, nem tudod szépen feltekerni. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy éles konyhai eszközt a sütibe, és ha nem marad rajta semmi, amikor kihúzod, a tészta elkészült. Vedd ki a piskótát, szedd le róla a sütőpapírt, és még melegen, enyhén nedves konyharuha segítségével, szorosan tekerd fel. Így biztosan nem törik meg. Utána hagyd a tésztát kihűlni.

Közben készítsd el a tölteléket. A mogyorókrémet olvaszd fel kis lángon, öntsd hozzá tejszínt, és kend meg vele a kihűlt, lecsavart piskótát. Utána ismét tekerd fel, és szeletelés előtt még legalább 30 percre tedd a hűtőbe. A tetejére tálalás előtt szórj porcukrot.

Blog.hu ajánló