A klasszikus hattojásos piskóta mogyorókrémmel töltve: ezekre figyelj a tészta készítésekor
A piskótának képtelenség ellenállni, a mogyorókrémmel töltött változatnak pedig még inkább. A tészta néhány praktikával nem fog összeesni.

- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »
- Mintha Cindy Crawfordot látnánk a retró fotókon, de nem ő az: az ikonikus smink is rásegít a kísérteties hasonlóságra »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A piskóta megunhatatlan sütemény, ami különféle torták alapja is lehet. Önmagában, vagy akár mogyorókrémmel töltve is mesés édesség. Ha jól kidolgozod, és ügyelsz sütéskor is néhány dologra, sütőpor nélkül is szép magas lesz. Érdemes tanyasi tojásból készíteni, hogy aranysárga legyen. Ügyelj arra is, hogy a fehérjébe ne kerüljön a sárgájából, mert úgy a habot nehéz felverni.
Mogyorókrémes piskóta
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- mogyorókrém
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Így növelheted a stabilitását. Ha nem esik ki a felfordított edényből, kanalanként dolgozd hozzá a cukrot. Egyesével mehetnek hozzá a tojássárgák is, végül részletekben forgasd hozzá a lisztet. Ekkor már fakanállal vagy spatulával kavard, hogy ne törjön össze a hab.
A homogén tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és 150-160 fokon süsd körülbelül 30 percig. Fontos, hogy 10 percig ne nyisd ki az ajtót, mert a tészta visszaesik. Ha szép a színe, és elválik a piskóta az edénytől, biztosan jó, de erről tűpróbával is meggyőződhetsz. Szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy tűt. Amennyiben üresen húzod ki, biztosan átsült. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg kihűl. Vágd ketté, és kend meg a mogyorókrémmel.
A kakaós piskóta receptje is jó, ha mindig kéznél van. Ráadásul gyerekjáték összeállítani.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept