Vajas áfonyás pite selymes krémmel töltve - Mindenki kapkodni fog érte
A vajas tésztájú, omlós piték éppoly szépek, mint amilyen finomak.

Vajas áfonyás pite selymes krémmel töltve - Mindenki kapkodni fog érte
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még csábítóbb az áfonyás pite, ha mini formákban készíted el. A tésztát villámgyorsan összeállíthatod. Fontos is, hogy ne olvadjon meg a vaj, különben nem lesz igazán omlós. Ha tálaláskor tejszínhabot vagy fagyit is kínálsz mellé, biztos lehetsz benne, hogy páratlan finomságot teszel az asztalra.

Mini áfonyás piték

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom

Tetejére

  • 20 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal, majd rakd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat. Amikor a tészta sima, egynemű, és könnyen bánsz vele, csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe fél órára. Pihentetés után nyomkodd vajjal kikent, mini piteformákba, és villával szurkáld meg több helyen. Tedd előmelegített sütőbe, majd 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha szép aranybarna, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

 

Közben készítsd el a krémet. A tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Töltsd meg a kosárkákat a mascarponés keverékkel, és mindegyik tetejére szórj megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.

 

 

Ezt is szeretjük