Mindenmentes diós süti mandulával: egészséges édesség kevés munkával
Ebben az isteni mindenmentes diós sütiben se liszt, se cukor nincs.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
A mindenmentes diós sütiben a liszt helyét darált dió, a cukorét nyírfacukor, vagyis xilit veszi át. Ha vaj helyett margarinnal készíted, még tejterméket sem fog tartalmazni, így tényleg belefér bármilyen speciális diétába. Ugyanakkor annyira finom, hogy a hagyományos étrendet követőknek is ízleni fog.
Mindenmentes diós süti
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg darált dió
- 8 dkg xilit
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 4 dkg szeletelt mandula
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg aprított dió a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a xilittel és a vajjal vagy margarinnal, majd reszeld hozzá a citromhéjat is. A diót keverd el a szeletelt mandulával és a szódabikarbónával, add a tojássárgájához, végül az egészet óvatosan forgasd össze a felvert tojáshabbal. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejét felaprított dióval, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Kölesből is készíthetsz isteni finom, liszt- és cukormentes tortát.

Szűrővizsgálat otthon
Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk nagy előnye, hogy az IgA és IgG antitestek jelenlétét is kimutatja, így rögtön fény derülhet még a rejtett gluténérzékenységre is. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Még több recept