Pofonegyszerű mikrós süti almából és körtéből - 3 perc alatt megsül

Pofonegyszerű mikrós süti almából és körtéből - 3 perc alatt megsül
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tél végén különösen jólesik a gyümölcsös édesség. Tovább tart kimérni a hozzávalókat, mint megsütni az almás-körtés mikrós sütit. Különlegessége, hogy a tetejére morzsa kerül. Akkor az igazi, ha egy gombóc fagyit is kínálsz hozzá.

Mikrós almás-körtés süti

Hozzávalók 1 személyre:

  • fél alma
  • fél körte
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál dió
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kévéskanál fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a körtét hámozd meg, a magházat távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy vajjal kikent, nagyobb méretű bögrébe vagy kisebb tálba, dobd hozzá a darabokra vágott diót, és szórd meg fahéjjal. Tedd a mikróba, és süsd fél percig 700 watton.

Egy tálban vegyítsd a zabpelyhet, a lisztet, a sót. Kanalazd hozzá a tejet, és édesítsd cukorral vagy mézzel, majd jól keverd össze. Morzsold a tésztát a gyümölcsre, és tedd vissza a mikróba még másfél-két percre. Nézd meg, átsült-e a morzsa. Ha mindenhol egyenletesen megbarnult, vedd ki. Ellenkező esetben süsd még fél-egy percig. Hidegen-melegen egyformán finom.

Ezt is szeretjük