Illatos, puha mézeskalácsszelet egyszerűen: ezek a fűszerek teszik ellenállhatatlanná
Íme, a népszerű mézeskalács sütiváltozata, ami biztosan pihe-puha és nagyon finom lesz.

Illatos, puha mézeskalácsszelet egyszerűen: ezek a fűszerek teszik ellenállhatatlanná
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fantasztikus, ahogy a lakás megtelik a frissen sült mézeskalácsszelet illatával. A gyömbér, a szerecsendió és a fahéj megkoronázzák a könnyű süteményt. A tetejére szórhatsz magvakat, a tésztába tehetsz aszalványokat, vagy leöntheted csokival. Remekül illik egy pohár forró italhoz. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg dió
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a darabokra vágott diót és a sütőport. A tojást keverd ki a cukorral, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd forgasd hozzá több részletben a lisztes keveréket.


Dolgozd a masszát homogénné, és öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb tepsibe vagy őzgerincformába. Előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.

Ezt is szeretjük