Illatos, puha mézeskalácsszelet egyszerűen: ezek a fűszerek teszik ellenállhatatlanná
Íme, a népszerű mézeskalács sütiváltozata, ami biztosan pihe-puha és nagyon finom lesz.

Illatos, puha mézeskalácsszelet egyszerűen: ezek a fűszerek teszik ellenállhatatlanná
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fantasztikus, ahogy a lakás megtelik a frissen sült mézeskalácsszelet illatával. A gyömbér, a szerecsendió és a fahéj megkoronázzák a könnyű süteményt. A tetejére szórhatsz magvakat, a tésztába tehetsz aszalványokat, vagy leöntheted csokival. Remekül illik egy pohár forró italhoz. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg dió
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a darabokra vágott diót és a sütőport. A tojást keverd ki a cukorral, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd forgasd hozzá több részletben a lisztes keveréket.


Dolgozd a masszát homogénné, és öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb tepsibe vagy őzgerincformába. Előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.

Blog.hu ajánló