Illatos, puha mézeskalácsszelet egyszerűen: ezek a fűszerek teszik ellenállhatatlanná
Íme, a népszerű mézeskalács sütiváltozata, ami biztosan pihe-puha és nagyon finom lesz.

Illatos, puha mézeskalácsszelet egyszerűen: ezek a fűszerek teszik ellenállhatatlanná
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

A ’80-as évek gyönyörű modellje 54 évesen is irtó dögös: ilyen szexi ruhában lépett a kifutóra »

Akár súlyos bőrbetegségeket is okozhatnak a hamis sminkek: így ismerhetőek fel a legkönnyebben »

A 2000-res évek kedvenc frizurája ma is divatos: a legszexibb tépett fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fantasztikus, ahogy a lakás megtelik a frissen sült mézeskalácsszelet illatával. A gyömbér, a szerecsendió és a fahéj megkoronázzák a könnyű süteményt. A tetejére szórhatsz magvakat, a tésztába tehetsz aszalványokat, vagy leöntheted csokival. Remekül illik egy pohár forró italhoz. 

Mézeskalácsszelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg dió
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a darabokra vágott diót és a sütőport. A tojást keverd ki a cukorral, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd forgasd hozzá több részletben a lisztes keveréket.


Dolgozd a masszát homogénné, és öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb tepsibe vagy őzgerincformába. Előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük