Illatos, duci karácsonyi palacsinta: a mézeskalácsfűszerektől olyan finom
Különleges, ünnepi reggeli vagy akár desszert is lehet a mézeskalácsízű és -illatú palacsinta.

A klasszikus amerikai palacsintából könnyen ünnepi édességet varázsolhatsz. Dobd fel mézeskalácsfűszerekkel, narancshéjjal, és a desszert csodás illata betölti az egész lakást. A tészta a sütőportól és a szódabikarbónától lesz szép duci. Kínálhatsz hozzá tejszínhabot, különféle önteteket, gyümölcsöket is.
Mézeskalácsos palacsinta
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy nagy tálban vegyítsd a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a mézeskalácsfűszert. Egy külön edényben keverd össze a tejet, a tojást, az olvasztott vajat és a reszelt narancshéjat. Forgasd hozzá a száraz elegyet, és dolgozd simára.
Egy serpenyőben hevíts vajat, majd kanalazz bele a masszából. Amikor a teteje buborékos lesz, az alja pedig aranybarna, óvatosan fordítsd meg. A másik oldalát is süsd meg. A maradék tésztával is hasonlóan járj el.
A pufi fahéjas, almás palacsinta is ellenállhatatlan, és illata belengi az egész lakást.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció