Sűrű forró csoki mézeskalácsfűszerekkel: csípősre is készítheted

A sűrű, selymes forró csoki mézeskalácsos fűszerezéssel is készülhet.

Mézeskalácsos forró csoki
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akkor jó a forró csoki, ha jó sűrű: ennek a titka az, hogy az italhoz egy kevés keményítőt is adni kell. Ez a módszer, amely a házi pudingnál is beválik, éppen megfelelő, selymes, krémes állagúvá varázsolja a forró italt. Jól állnak neki a mézeskalácsfűszerek is.

Mézeskalácsos forró csoki

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 12 dkg étcsoki
  • 5 dl tej
  • 5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 teáskanál keményítő
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • késhegynyi chili (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot, a kakaóport és a keményítőt tedd egy kis lábosba. Öntsd fel a tejjel, add hozzá a fűszereket, és folyamatosan kevergetve kis lángon melegítsd össze. Ha szeretitek a csípőset, kevés chilit is adj hozzá. Ha gyöngyözni kezd, tördeld bele a csokit, és addig keverd, amíg elolvad. Ekkor húzd le a tűzről, és oszd el két bögrébe vagy pohárba. Várj néhány percet, amíg fogyaszthatóra hűl, de még melegen idd meg. Aki szeretné, tejszínhabot is tehet a tetejére.

Krémes fehércsoki-likőr mentesen: selymes, és csak úgy itatja magát

Ez a selymes karácsonyi likőr a népszerű ír krémlikőr mintájára készül, magas kakaótartalmú csokoládé helyett azonban fehér csoki kerül bele.

Elolvasom

Kép: Norasit Kaewsai / Getty Images

Ezt is szeretjük