Fehér forró csokoládé - Nemcsak finom, de nagyon jól is néz ki
Hideg, téli napokon nincs jobb, mint bekuckózni a fehér forró csokoládéval.

Fehér forró csokoládé - Nemcsak finom, de nagyon jól is néz ki
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A 48 éves Naomi Campbell istennőként vonult végig a kifutón: mindenki őt figyelte »

Szexi combokat villantott a plus size modell: Ashley Graham dögösebb, mint eddig bármikor »

Így öltöznek a nők Dubaiban - A csador alatt gyönyörű nőket láthatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fehér forró csokoládé kevésbé elterjedt, mint a klasszikus, mégis érdemes kipróbálnod, rajongani fogsz érte. Tarts észben pár trükköt a főzéskor, és minőségi alapanyagokkal dolgozz a kívánt íz elérése érdekében. Ezerféle kísérővel kísérletezhetsz a tejszínhabtól a mályvacukorig, ráadásul így garantáltan nem fogod megunni a forró csokizást télen. Fehér forró csokoládéra fel!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 dl tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

Először vágd ketté a vaníliarudat, és válaszd szét a tejszínt három és két decis adagokra. A tejet tedd fel melegedni a három deci tejszínnel, és ügyelj arra, hogy ne forrjon fel. Lassan kevergesd, hogy ne égjen oda. Közben a csokoládét kockázd fel, és vízgőz fölött olvaszd fel. Fakanállal segíts rá, hogy a kevergetéssel gyorsabban megolvadjon.
 

A meleg tejszínt öntsd a csokihoz, és lassú kevergetéssel dolgozd krémesre. Ha így is túl sűrű marad, önts hozzá egy kis meleg tejet. A maradék két deci tejszínt verd keményre géppel vagy kézzel. Ezzel koronázhatod meg az elkészült forró csokit, végül szórd meg a tetejét fahéjjal. Ínyencek mályvacukrot vagy csokidarát is pottyanthatnak a tetejére.

Ezt is szeretjük