Fehér forró csokoládé - Nemcsak finom, de nagyon jól is néz ki
Hideg, téli napokon nincs jobb, mint bekuckózni a fehér forró csokoládéval.

Fehér forró csokoládé - Nemcsak finom, de nagyon jól is néz ki
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fehér forró csokoládé kevésbé elterjedt, mint a klasszikus, mégis érdemes kipróbálnod, rajongani fogsz érte. Tarts észben pár trükköt a főzéskor, és minőségi alapanyagokkal dolgozz a kívánt íz elérése érdekében. Ezerféle kísérővel kísérletezhetsz a tejszínhabtól a mályvacukorig, ráadásul így garantáltan nem fogod megunni a forró csokizást télen. Fehér forró csokoládéra fel!

Fehér forró csokoládé

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 dl tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

Először vágd ketté a vaníliarudat, és válaszd szét a tejszínt három és két decis adagokra. A tejet tedd fel melegedni a három deci tejszínnel, és ügyelj arra, hogy ne forrjon fel. Lassan kevergesd, hogy ne égjen oda. Közben a csokoládét kockázd fel, és vízgőz fölött olvaszd fel. Fakanállal segíts rá, hogy a kevergetéssel gyorsabban megolvadjon.
 

A meleg tejszínt öntsd a csokihoz, és lassú kevergetéssel dolgozd krémesre. Ha így is túl sűrű marad, önts hozzá egy kis meleg tejet. A maradék két deci tejszínt verd keményre géppel vagy kézzel. Ezzel koronázhatod meg az elkészült forró csokit, végül szórd meg a tetejét fahéjjal. Ínyencek mályvacukrot vagy csokidarát is pottyanthatnak a tetejére.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük