Így készíthetsz házilag mézeskalács-fűszerkeveréket: finomabb lesz, mint a bolti

A házilag összeállított mézeskalács-fűszerkeverék természetesebb, mint amit a boltban kapsz.

Mézeskalács-fűszerkeverék házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen sütsz a téli időszakban mézeskalácsot, készítsd el ezt a fűszerkeveréket hozzá! Érdemes nagy adagban bekeverni, hogy utána csak elő kelljen venni az üveget a polcról. A fűszerek adottak hozzá, az arányokkal viszont nyugodtan kísérletezhetsz.

Mézeskalács-fűszerkeverék házilag

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 2 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál gyömbér
  • 1 evőkanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál kardamom
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket öntsd össze, és felhasználásig tartsd fénytől védett helyen, lezárt üvegben. Akár hónapokig eláll.

 

Amikor mézeskalácsot sütsz, 25 deka lisztenként vegyél a fűszerkeverékből egy evőkanállal. A mézeskalácsot összeállítás után mindig pihentesd legalább egy órát, de akár egy-két napot is. Ne süsd őket túl, 10-12 perc múlva vedd ki a sütőből, így nem száradnak ki. Lezárt fémdobozban sokáig puhák maradnak.

A mézeskalács egy finom likőr alapja is lehet: akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

Készíts ünnepi mézeskalácslikőrt: tökéletes karácsonyi ajándék lesz belőle

A mézeskalácslikőr egy pofonegyszerűen elkészíthető, krémes és fűszeres ünnepi ital, amely tökéletes sütemények mellé, de akár ajándékba is adhatod karácsonyra.

Elolvasom

Kép: Logfin Media / Getty Images

Olvastad már?

Ezt is szeretjük