Így készíthetsz házilag mézeskalács-fűszerkeveréket: finomabb lesz, mint a bolti
A házilag összeállított mézeskalács-fűszerkeverék természetesebb, mint amit a boltban kapsz.

Ha szívesen sütsz a téli időszakban mézeskalácsot, készítsd el ezt a fűszerkeveréket hozzá! Érdemes nagy adagban bekeverni, hogy utána csak elő kelljen venni az üveget a polcról. A fűszerek adottak hozzá, az arányokkal viszont nyugodtan kísérletezhetsz.
Mézeskalács-fűszerkeverék házilag
Hozzávalók 10 adaghoz
- 2 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál gyömbér
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 1 evőkanál kardamom
- 1 evőkanál szegfűbors
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt csillagánizs
Elkészítés:
A fűszereket öntsd össze, és felhasználásig tartsd fénytől védett helyen, lezárt üvegben. Akár hónapokig eláll.
Amikor mézeskalácsot sütsz, 25 deka lisztenként vegyél a fűszerkeverékből egy evőkanállal. A mézeskalácsot összeállítás után mindig pihentesd legalább egy órát, de akár egy-két napot is. Ne süsd őket túl, 10-12 perc múlva vedd ki a sütőből, így nem száradnak ki. Lezárt fémdobozban sokáig puhák maradnak.
A mézeskalács egy finom likőr alapja is lehet: akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Készíts ünnepi mézeskalácslikőrt: tökéletes karácsonyi ajándék lesz belőle
A mézeskalácslikőr egy pofonegyszerűen elkészíthető, krémes és fűszeres ünnepi ital, amely tökéletes sütemények mellé, de akár ajándékba is adhatod karácsonyra.
ElolvasomKép: Logfin Media / Getty Images
- szegfűszeg
- mézeskalács
- kardamom
- karácsonyi recept
- szegfűbors
- csillagánizs
- mézeskalács fűszerkeverék
- Recept