Ragacsos, szaftos sült oldalas
Ezt kár lenne kihagyni
Aki megkóstolja a mézes-mustáros sült oldalast, áradozni fog róla. Ünnepi ebédnek is tökéletes.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem rajongsz az oldalasért, ezt akkor is ki kell próbálnod. Ínycsiklandó fogás lehet ebédre vagy vacsorára is. A legegyszerűbb salátával tálalni, de tört krumplival is nagyon finom. Meggyesi Júlia mézes-mustáros oldalas receptjét ne keverd el!

Mézes-mustáros oldalas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, tisztítsd meg az esetleges szilánkoktól, majd a csontok mentén szeleteld fel. Tedd egy tányérra, hogy lecsöpöghessen róla a maradék víz.

A páchoz a mustárt, a napraforgóolajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a borsot és a szerecsendiót alaposan keverd össze. A sót ekkor még ne add hozzá! A lecsöpögött húsokat egyesével kend be, és halmozd őket egy tálba. Ha a végén marad még a pácból, kend olyan területre, ahová kevesebb jutott. Fedd le a tálat folpackkal, és tedd a hűtőbe öt-hat órára, de akár egy egész éjszakára is a pácban hagyhatod az oldalast.

Majd helyezd a húsdarabokat zsírral kikent tepsibe, locsold rájuk a megmaradt pácot, és sózd meg. Alufóliával gondosan fedd le, és helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy órán át süsd lefedve, majd óvatosan fordítsd át az oldalasokat, locsold meg őket, és még fél órára tedd vissza a sütőbe. Ezt követően szedd le a fóliát, és még fél óráig pirítsd.

Ezt is szeretjük