Mézes marhahúsnyárs
Pikáns páccal
A zöldségekkel szomszédságba rakott marhahúsfalatok kertben és sütőben sütve is nagyon finomak. Próbáld ki a hétvégén!

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár úgy látszik, hogy a jó idő elbújt, lehet olyan szerencsénk a hétvégén, hogy alkalom adódik a kerti sütögetésre. Ha azonban nem úgy alakul, a porhanyós húsnyársakat sütőben is elkészítheted.

A boros-mézes pác igazán pikánssá és omlóssá teszi a húsokat, a zöldségeket pedig válogasd hozzá kedvedre.

Mézes marhahúsnyárs

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 dl méz
  • 3 dl rozé bor
  • friss zöldségek
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Keverd el a bort, a mézet, a sót és a borsot. A húst és a zöldségeket, például hagymát, cukkinit, padlizsánt, pritamint, vágd azonos nagyságú szeletekre. A húskockákat tedd a pácba. Az alkohol miatt elég, ha pár órát hagyod pácolódni.

Bambusznyársakra tűzd fel a húsokat és a zöldségeket felváltva. Ha van rá lehetőség, akkor szabad tűzön süsd meg. Ha nincs, akár az időjárás miatt, akár azért, mert nincs hely, akkor csomagold alufóliába, és süsd előmelegített sütőben 20 percet, majd bontsd ki, és süsd további 10 percet.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük