Mézes marhahúsnyárs
A zöldségekkel szomszédságba rakott marhahúsfalatok kertben és sütőben sütve is nagyon finomak. Próbáld ki a hétvégén!
Bár úgy látszik, hogy a jó idő elbújt, lehet olyan szerencsénk a hétvégén, hogy alkalom adódik a kerti sütögetésre. Ha azonban nem úgy alakul, a porhanyós húsnyársakat sütőben is elkészítheted.
A boros-mézes pác igazán pikánssá és omlóssá teszi a húsokat, a zöldségeket pedig válogasd hozzá kedvedre.
Mézes marhahúsnyárs
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 dl méz
- 3 dl rozé bor
- friss zöldségek
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Keverd el a bort, a mézet, a sót és a borsot. A húst és a zöldségeket, például hagymát, cukkinit, padlizsánt, pritamint, vágd azonos nagyságú szeletekre. A húskockákat tedd a pácba. Az alkohol miatt elég, ha pár órát hagyod pácolódni.
Bambusznyársakra tűzd fel a húsokat és a zöldségeket felváltva. Ha van rá lehetőség, akkor szabad tűzön süsd meg. Ha nincs, akár az időjárás miatt, akár azért, mert nincs hely, akkor csomagold alufóliába, és süsd előmelegített sütőben 20 percet, majd bontsd ki, és süsd további 10 percet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- zöldség
- grill
Omlós grillezett húsnyárs gombával és paprikával
- grill
- sült csirke
Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
- sült csirke
- húsételek