Mézes marhahúsnyárs

Pikáns páccal

A zöldségekkel szomszédságba rakott marhahúsfalatok kertben és sütőben sütve is nagyon finomak. Próbáld ki a hétvégén!

Bár úgy látszik, hogy a jó idő elbújt, lehet olyan szerencsénk a hétvégén, hogy alkalom adódik a kerti sütögetésre. Ha azonban nem úgy alakul, a porhanyós húsnyársakat sütőben is elkészítheted.

A boros-mézes pác igazán pikánssá és omlóssá teszi a húsokat, a zöldségeket pedig válogasd hozzá kedvedre.

Mézes marhahúsnyárs

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 dl méz
  • 3 dl rozé bor
  • friss zöldségek
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Keverd el a bort, a mézet, a sót és a borsot. A húst és a zöldségeket, például hagymát, cukkinit, padlizsánt, pritamint, vágd azonos nagyságú szeletekre. A húskockákat tedd a pácba. Az alkohol miatt elég, ha pár órát hagyod pácolódni.

Bambusznyársakra tűzd fel a húsokat és a zöldségeket felváltva. Ha van rá lehetőség, akkor szabad tűzön süsd meg. Ha nincs, akár az időjárás miatt, akár azért, mert nincs hely, akkor csomagold alufóliába, és süsd előmelegített sütőben 20 percet, majd bontsd ki, és süsd további 10 percet.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük