A legfinomabb mézes krémes receptje

Így tényleg puha lesz a tészta

A mézes krémes akkor a legjobb, ha legalább egy napig pihenteted. Addig is dugd el mások elől!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ellenállhatatlan mézes krémes már az illatával és a külsejével is mindenkit rabul ejt. Hát ha még beleharapsz a puha, töltött tésztába! Szabó Mária receptjével biztos a siker. Készülj fel, ebből soha nem lehet eleget sütni. A tetejére csokimázat is tehetsz.

mezes-kremes-vanilias-toltelekkel

Mézes krémes

Hozzávalók 24 személyre

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 káváskanál szódabikarbóna

A töltelék

  • 12 teáskanál búzadara
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 0.5 citrom
  • 20 dkg sárgabarack

A csokimáz

  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy lábasba a vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet, majd vízgőz felett főzd össze. Ha egy kicsit hűl, add hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, és gyorsan gyúrd össze. Ha a tészta közepesen kemény és sima, a tepsid nagyságától függően oszd négy-öt cipóra. Legalább fél órán át pihentesd, majd nyújts vékony lapokat. A tepsi hátulján süsd meg őket egyesével nyolc-tíz perc alatt 180 fokon. Hagyd teljesen kihűlni a tésztát.
 

A töltelékhez a tejet forrald fel a cukorral, majd szórd bele a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, add hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Ízesítsd a citrom reszelt héjával és levével.
 

A lapokat egyenként kend meg vékonyan lekvárral, majd simíts rájuk egy réteg krémet, és helyezd őket egymásra. A mázhoz a kakaóport keverd csomómentesre a cukorral és a vízzel. Főzd nagyon sűrűre, majd rögtön öntsd a csokit a legfelső lapra, és egyenletesen kend el.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük