A legfinomabb mézes krémes receptje
A mézes krémes akkor a legjobb, ha legalább egy napig pihenteted. Addig is dugd el mások elől!
Az ellenállhatatlan mézes krémes már az illatával és a külsejével is mindenkit rabul ejt. Hát ha még beleharapsz a puha, töltött tésztába! Szabó Mária receptjével biztos a siker. Készülj fel, ebből soha nem lehet eleget sütni. A tetejére csokimázat is tehetsz.
Mézes krémes
Hozzávalók 24 személyre
Tészta
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg méz
- 5 evőkanál tej
- 1 tojás
- 1 káváskanál szódabikarbóna
A töltelék
- 12 teáskanál búzadara
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 0.5 citrom
- 20 dkg sárgabarack
A csokimáz
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Rakd egy lábasba a vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet, majd vízgőz felett főzd össze. Ha egy kicsit hűl, add hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, és gyorsan gyúrd össze. Ha a tészta közepesen kemény és sima, a tepsid nagyságától függően oszd négy-öt cipóra. Legalább fél órán át pihentesd, majd nyújts vékony lapokat. A tepsi hátulján süsd meg őket egyesével nyolc-tíz perc alatt 180 fokon. Hagyd teljesen kihűlni a tésztát.
A töltelékhez a tejet forrald fel a cukorral, majd szórd bele a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, add hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Ízesítsd a citrom reszelt héjával és levével.
A lapokat egyenként kend meg vékonyan lekvárral, majd simíts rájuk egy réteg krémet, és helyezd őket egymásra. A mázhoz a kakaóport keverd csomómentesre a cukorral és a vízzel. Főzd nagyon sűrűre, majd rögtön öntsd a csokit a legfelső lapra, és egyenletesen kend el.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció