Mennyei ragacsos, mézes sült répa: abbahagyhatatlanul finom köret

A zöldségköret is lehet izgalmas: a mézes sült répa nagyon finom kísérője lehet a húsoknak.

Mézes sült répa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézes sült répa főleg a húsvéti asztal sztárja lehet, de ha ízlett, bátran készítsd el más alkalmakkor is. Az önmagában is édeskés zöldségnek nagyon jól áll a ragacsos máz, amelyet különböző fűszerekkel érdemes még feldobni. Tavasszal zsenge új répából készítsd.

Mézes sült répa

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt koriandermag
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A répát tisztítsd meg. A kisebb darabokat hagyd egyben, a nagyokat vágd félbe vagy negyedbe. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A mézet keverd el az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a korianderrel és a köménnyel. Forgasd össze a répával úgy, hogy mindenhol jól bevonja. Told 200 fokos sütőbe 20-25 percre.

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Erre a fogásra igazán megéri rászánni az időt! A sűrű, szaftos zöldségragu omlós, fűszeres pitetésztába kerül, és együtt sülnek ropogósra!

Elolvasom

Kép: ClarkandCompany / Getty Images

Ezt is szeretjük