Mennyei ragacsos, mézes sült répa: abbahagyhatatlanul finom köret
A zöldségköret is lehet izgalmas: a mézes sült répa nagyon finom kísérője lehet a húsoknak.

A mézes sült répa főleg a húsvéti asztal sztárja lehet, de ha ízlett, bátran készítsd el más alkalmakkor is. Az önmagában is édeskés zöldségnek nagyon jól áll a ragacsos máz, amelyet különböző fűszerekkel érdemes még feldobni. Tavasszal zsenge új répából készítsd.
Mézes sült répa
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A répát tisztítsd meg. A kisebb darabokat hagyd egyben, a nagyokat vágd félbe vagy negyedbe. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A mézet keverd el az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a korianderrel és a köménnyel. Forgasd össze a répával úgy, hogy mindenhol jól bevonja. Told 200 fokos sütőbe 20-25 percre.
Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
Erre a fogásra igazán megéri rászánni az időt! A sűrű, szaftos zöldségragu omlós, fűszeres pitetésztába kerül, és együtt sülnek ropogósra!
ElolvasomKép: ClarkandCompany / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- desszert
- kelt tészta