Omlós szűzpecsenye egészben sütve: alig munkával kész a mennyei ebéd

Az egészben sült szűzpecsenye a mézes-fokhagymás ízesítésnek köszönhetően annyira finom.

Mézes-fokhagymás szűzpecsenye

Az egészben sült, mézes-fokhagymás szűzpecsenye fényes, ragacsos és intenzív ízű. A szűzpecsenye elkészítésének egyik titka a nem túl hosszú sütési idő: más húsrészektől eltérően ennek fél óra bőven elég, ha tovább sütöd, inkább kiszárad. A tökéletes eredmény érdekében dobd fel egy kevés dijoni mustárral!

Mézes-fokhagymás szűzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 szűzpecsenye
  • 2 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál vöröshagymapor
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 0.5 dl méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A száraz fűszereket - a pirospaprikát, a fokhagymaport, a vöröshagymaport, az oregánót, a kakukkfüvet, a rozmaringot, kevés sót és borsot - vegyítsd el egy tálban. A szűzpecsenyéket alaposan dörzsöld be ezzel a keverékkel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként három-öt perc alatt piríts kérget a húsokra. Vigyázz, hogy a fűszereket ne égesd oda. Amikor készen vannak, emeld át őket egy tepsibe.

 

Közben készítsd el a szószt, ehhez keverd el a zúzott fokhagymát, két evőkanál olívaolajat, a chiliszószt, a mustárt és a mézet. Kend meg vele a szűzpecsenyéket, a maradékot pedig tedd félre a tálaláshoz. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Amikor kész, hagyd tíz percig állni, és csak utána szeleteld. Tálald ropogós tepsis krumplival!

A mézes-mustáros ízesítés a csirkének is jól áll: egy üdítő salátát is feldobhatsz vele.

Csirkés, avokádós saláta mézes-mustáros öntettel: gyorsan összedobható

Ha a sok nehéz fogás után valami könnyű, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a csirkés, avokádós salátával biztosra mehetsz.

Elolvasom

Kép: Angelika Heine / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük