Omlós csirkeszárnyak mézes-fokhagymás pácban: a hús szinte magától leválik a csontról
A mézes-fokhagymás mázzal sült csirke kívül ragacsos, belül pedig hihetetlenül omlós. Úgy a legjobb, ha a kezedbe véve falatozod őket.
Ünnepi alkalmakra előételnek vagy hétköznapi vacsorának is tökéletesek a mézes-fokhagymás csirkeszárnyak, amelyek ráadásul sütőben pirulnak ropogósra, így sok zsiradékot sem kell használnod hozzájuk. A szójaszósz, a fokhagyma és a gyömbér párosítása ebben az ázsiai hangulatú fogásban is remekül működik.
Mézes-fokhagymás csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
A csirkeszárnyhoz
- 10 csirkeszárny
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A mázhoz
- 12 dkg méz
- 4 evőkanál szójaszósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szűk dl víz
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 0.5 kávéskanál chilipehely
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze sóval és borssal. A csirkeszárnyakról papírtörlő segítségével itass fel minden nedvességet, vágd őket félbe, és hempergesd meg őket a sós, borsos lisztben. Ügyelj arra, hogy a liszt csak vékonyan vonja be a húsdarabokat, ezért a felesleget mindig rázd le róluk. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd el rajta a szárnyakat. Ecsettel vagy szórófejes flakonnal vékonyan kend be őket olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 35 percre. Húsz perc elteltével fordítsd meg őket, hogy egyenletesen piruljanak.
Amíg a csirke sül, állítsd össze a mázat. A szósz összes hozzávalóját öntsd egy kisebb lábasba, és kevergetve kis lángon gyöngyöztesd tíz percig, amíg az egész besűrűsödik. A csirkeszárnyakat vedd ki a sütőből, oszd el rajtuk a szószt, keverd el őket úgy, hogy minden darabot teljesen bevonjon, és told vissza a sütőbe további tíz percre. A tepsit most már nem kell letakarni. Félidőben fordítsd meg őket. Ha készen van, vedd ki a sütőből, és hagyd tíz percig hűlni, ugyanis a máz ez idő alatt is sűrűsödik még, és utána tálald.
Hasonló módszerrel akár húsmentes fogást is készíthetsz: a mézes-fokhagymás tofu nem csak a vegákat fogja elkápráztatni.
Mézes-fokhagymás tofu nem csak vegáknak: jól megpirítva a legfinomabb
Mivel a tofunak teljesen semleges az íze, szuperül lehet fűszerezni, magába szívja az aromákat, úgyhogy bátran ízesítsd.
Elolvasom- méz
- szójaszósz
- csirkeszárny
- gyömbér
- húsételek
- kukoricakeményítő
- chilipehely
- mézes-fokhagymás csirkeszárny
- Recept
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció