Mézes-chilis, sült csirkecomb - Ettől a páctól lesz nagyon omlós a hús
A mézes-chilis, sült csirkecomb ízletes, és könnyedén elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

A legjobb torna fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézes-chilis, sült csirkecomb remek választás, ha ízletes csirkecombokat szeretnél készíteni, mégsem akarsz rögtön egy túl összetett recepttel próbálkozni. Titka csupán a tökéletes pác, ezért szánj elég időt az elkészítésére és magára a pácolásra, mert így lesznek igazán ízletesek a csirkecombok. Zöldséges rizzsel vagy sült zöldséggel tálald.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 db zöldcitrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chilipor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szárnyasfűszer-keverék
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan tisztítsd és mosd meg, majd sózd meg őket. Pár helyen vágd be őket csontig, hogy a pác jól átjárja őket, és hamarabb átsüljenek.

A páchoz a fokhagymákat nyomd pépesre, majd keverd össze az olajjal, a kifacsart citromlével és a fűszerekkel. Ha van rá lehetőséged, még előző nap öntsd a combokra a fűszeres olajat, és utána zacskóban vagy fedett tálban rakd hűtőbe egész éjszakára, hogy a pác íze jó alaposan átitassa a húst. Ha nincs plusz egy napod, egy órát mindenképp szánj arra sütés előtt, hogy a bepácolt combokat a hűtőben hagyod.

A combokat helyezd tepsibe, öntsd rájuk a maradék páclevet és a vizet, majd fedd le fóliával, és előmelegített sütőben süsd egy órán át. A fólia alatt a hús szépen megpuhul. Egy óra után távolítsd el a fóliát, és süsd további fél órán át, míg a combok pirosra nem sülnek.

                 

Ezt is szeretjük