Ragacsos mézes-chilis csirkeszárny: ez az a recept, ami mindenkinek ízlik
Hozzál ki minél többet a csirkeszárnyból! Akkor a legjobb, ha egyszerre ragad és ropog.

chilis-mezes-csirkeszarny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jól megválasztott páccal könnyen izgalmassá és fenségessé teheted az egyszerű, olcsó csirkeszárnyat. Ez a változat ragacsos, édes, csípős és szezámmagos is, így biztos, hogy nem fog csalódást okozni. Grillen és tepsiben is megsütheted, egyformán finom lesz. Az édes chilis mártogatós vagy a ketchup is jó hozzá. 

Mézes-chilis csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkeszárny
  • 5 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el. Mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. Az ízületeiknél vágd el, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze ketchuppal, borssal, mézzel, chilivel. Forgasd a húst a mázba, és lefedve pácold legalább egy órán át. 

Pihentetést követően rakd a csirkeszárnyakat zsiradékkal kikent, tűzálló tepsibe. Szórd meg szezámmaggal, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 45-55 perc alatt. A végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Érdemes többször ránézni, mert könnyen megég. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáld. Grillen 20 perc alatt elkészül, közben folyamatosan forgasd. 
A csirkeszárny fokhagymás-parmezános bundában is remek fogás, tepsiben jó ropogósra sül. 

Ezt is szeretjük