Ragacsos mézes-chilis csirkeszárny: ez az a recept, ami mindenkinek ízlik
Hozzál ki minél többet a csirkeszárnyból! Akkor a legjobb, ha egyszerre ragad és ropog.

chilis-mezes-csirkeszarny
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jól megválasztott páccal könnyen izgalmassá és fenségessé teheted az egyszerű, olcsó csirkeszárnyat. Ez a változat ragacsos, édes, csípős és szezámmagos is, így biztos, hogy nem fog csalódást okozni. Grillen és tepsiben is megsütheted, egyformán finom lesz. Az édes chilis mártogatós vagy a ketchup is jó hozzá. 

Mézes-chilis csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkeszárny
  • 5 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el. Mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. Az ízületeiknél vágd el, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze ketchuppal, borssal, mézzel, chilivel. Forgasd a húst a mázba, és lefedve pácold legalább egy órán át. 

Pihentetést követően rakd a csirkeszárnyakat zsiradékkal kikent, tűzálló tepsibe. Szórd meg szezámmaggal, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 45-55 perc alatt. A végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Érdemes többször ránézni, mert könnyen megég. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáld. Grillen 20 perc alatt elkészül, közben folyamatosan forgasd. 
A csirkeszárny fokhagymás-parmezános bundában is remek fogás, tepsiben jó ropogósra sül. 

Ezt is szeretjük